Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koaxiální kabel nefunguje

Od: tonda555 odpovědí: 13 změna:
Zdravím,
Chtěl bych se zeptat čím by mohlo být, že při pokusu vyměnit koaxiál kabel ze stavu kdy jsem to měl provizorně zapojené po přivezení TV a nevycházelo to metráží nějak normálně aby se dal schovat třeba za podlahovou lištu byl napojen ze 2 kusů a koupil jsem tedy 10m kabel, provedu ho, připojím, ladím znovu a nic.
Nový kabel v jednom kuse.
Koupil jsem dokonce 2x10m a oba nové nejdou.
Nicméně to moje provizorní řešení funguje a naladil jsem přes něj 40 programů, bylo to tak týden a teď po připojení jiného kabelu to nejde vůbec a to jsem ještě koupil pokojovou anténu aby to bylo lepší..
Předem díky za rady..

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

priklad11*
hodnocení

2x

Asi bych ho "prozvonil" zda nemá zkrat, nebo naopak zda není přerušený

111®
hodnocení

1x

stačí baterka a žárovka

jabraka*
hodnocení

1x

Nic bych neřešil,kabel ze dvou kusů,(pokud je spojen konektory)a funguje,bych používal.Nově koupené uložím na později.

JABRAKA

Pokud jsem laik,nebudu zasahovat do odborných instalací.

hodnocení

1x

Běžné kompletované koaxiální kabely s koncovkami (účastnické kabely, vnitřní, bílé tenké) mají oproti svodovým (od venkovních antén) obrovský útlum. Jsou vhodné na maximálně 2 až 5 metrů.

monk

To by mne zajímalo, co si představujete za veličinu útlumu na koaxiálním kabelu.

Osobně si myslím ,že to má někde dobře rozpojené,(protože to neprolézá ani přes přechodové

kapacity).

111®
hodnocení

0x

není kabel jako kabel, má alespoň stenou tloušťku? není tenší, pak více tlumí, ale proměřit jak uvedeno výše..

bulik*
hodnocení

0x

Kontrolní otázka: Kolik vodičů má koaxiální kabel?

111®

to bude záležet na tom z kolika je kusů...*smich*

priklad11*

Po elektrické stránce dva. Ovšem pokud budeš počítat každý drátek ve stínění, tak mnógo.

Stíněný koaxiální kabel měl v ruce opravdu málokdo.

tonda555
hodnocení

No označení kabelu který mi fungoval a je složený ze 2 kusů je stejné jako to za který ho měním a to 3c2v 75ohm, tloušťka je taky stejná.
Ten nový jsem koupil 2x stejný a ani jeden nejde..
Na test jestli je někde přerušen tu asi nic nemám, ale přijde mi blbost, že nejde ani jeden.

hodnocení

0x

A co to je za značka kabelu?Spíš by se zaměřil na jeho koncovky-nejsou kratší.není tam vůle=špatný přenos.Nebo taky ten váš nadpojovaný funguje jako anténa

hodnocení

0x

Jsou konektory namontovány u výrobce? Pokud jste je montoval sám, tak může být chyba tam. Stačí, aby se dotýkal jeden drátek ze stínění středového vodiče a je po signálu*zed*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zapojení antény

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]