Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dupont kabel - zvládne 12V a 1,5A?

Od: pilalekx odpovědí: 7 změna:

Potřebuji propojit senzor a mám doma pouze dupont kabel (arduino), který byl napájel na kontakty. Dupont ani nevím, jaký má průřez. Chci se poradit, zda-li zvládne v pohodě 12V a zátěž 1 až 1,5 A.

Moc, moc děkuji.

Dupont kabel - zvládne 12V a 1,5A?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Tak jsem to pro zajímavost zkusil a na 20 cm tohoto káblíku byl při 1,5 A úbytek napětí 0,8 V. Po chvíli docela slušně hřál. Takže za mě ne, na 1,5 A vhodný opravdu není.

Dupont kabel - zvládne 12V a 1,5A? #2
Pro mikihanse:
Co je to za zdroj?
Líbí se mi: takový akorát velký a jednoduchý. *palec*
Nějaká samovýroba nebo je to něco z Číny?
Něco mezi :) krabička, potenciometry a zdířky z GME, uvnitř notebookový 20V 90W zdroj a tohle ebay.com/...
Akorát z toho odpájené trimry a místo toho ty dva potenciometry.
A jako kryt displeje posloužilo sklíčko ze slunečních brýlí *smich*
Ten kombinovaný voltmetr s ampérmetrem mi byl právě povědomý z Aliexpressu. :)
Tak jsem si říkal: buď to bude Čína nebo samodomo výroba a použitý ten měřák.
Ale zdroj vypadá sympaticky. :)
Válí se mi doma taky jeden nepotřebný zdroj z notebooku, tak ho možná využiji stejně. :)

hodnocení

0x

Ty máš kabel a nejsi schopen změřit průměr vodiče?

To je otázka na tipovací soutěž.

Podle fotky mi to připadá jako kabely pro přenos signálů a signály jsou (odhaduju) v řádu 10miliAmpér.

Když těch tenoučkých kabelů spojíš dost do jednoho svazku, tak to možná přenese. Jeden vodič se při průchodu takového proudu ohřeje a shoří na něm izolace. Pak se asi přepálí.

Keď sme už pri tom, ako sa vlastne meria prierez lankového vodiča - v zmysle určenia povolenej k prúdovej záťaže?

nikdo*
hodnocení

0x

Je to nejspíš průřez 0,08-0,15mm. Víc to určitě není. Takže určitě nevhodný. Pro 1,5 A minimální průřez 0,5mm, 0,75 je lepší. Záleží na použité délce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]