Nejste přihlášen/a.
nenechte se ukolébat sílou signálu, důležitá je chybovost...silný signál to dělat může, ale to by nasvědčovalo na špatně navržené rozvody, protože v celém domě by měl být signál téměř stejně silný. Set top box je pro TV co neumí DVB-T2.
Nepíšete jaký signál přijímáte, DVT-T nebo T2, jestli máte upravenu společnou anténu, neuvedl jste ani kraj abychom se mohli zorientovat v přechodu na DVB-T2...kdybyste měl doma třeba rozbočovač, zkuste ho použít , ten zeslabí signál o cca 3dB. Ano útlumový článek se dá koupit na zeslabení, třeba o 3, 6, 8dB.
Zmínil jste se o přidání zesilovače, kam se přidával, vy doma nebo do STA?
kupte si útlumový čkánek 6dB /čti decibelů/ , který zeslabí signál na polovinu. KUpujte ho podle konektoru a zapojí se mezi zásuvku akoax k TV, nebo až za koax na vstup TV. Dělají se i regulovatelné. Ano některé typy STA se jen přeprogramovávají.. Ještě je možnost zkusit vaši TV u sousedů kde to nedělá a oveřit si tak že je silný signál..
ano do této zásuvky je tem regulovatelný a je jedno jestli ho dáte do zásuvky a pak kabel k TV, nebo až na konec kabelu a bude čouhat z TV, případně pokud by bylo lepší ho dát mezidva TV kabely z důvodu lepšího přístupu pro nastavování..
přímo ne ale slaboproud ano, opravoval jsem TV kdysi, i vyráběl anténní zesilovače, a podílel se na projektování STA což dělal syn...dalo by se to samozřejmě řešit i vhodnou TV zásuvkou, protože se dělají s různým útlumem, jinak by se systém STA nedal dost dobře vyvážit tak aby všichni měli stejně silný signál a čarovat s různými zásuvkami je o nervy, proto je jednodušší použít regulovatelný útlumový čkánek, neb nevíme jak moc ten signál je přesílen...je-li tedy přesílen a nepůsobí to ještě něco jiného--
Vypadá to na příliš silný signál. Televizor pravděpodobně neumí zobrazit hodnotu nad 100%, ale příliš silný signál nezpracuje. Zkuste se toho technika zeptat na zeslabovač (atenuátor, útlumový článek). Něco takového: gme.cz/...
O příliš silném signálu jsem už taky něco slyšel, přišlo mi to jako hloupost, ale asi na tom něco bude, bydlíme v posledním 4.patře blízko antény. Útlumový článek nevím jak funguje, ještě jsem o tom neslyšel, ještě by mě zajímalo, jestli by tento problém se signálem vyřešil ten set-top-box, zítra si ho zapůjčím a zkusím. Taky děkuji za radu. Jen ještě kam se zapojuje ten útlumový článek prosím. Děkuji.
Útlumový článek by měla mít vestavěný i vaše antenní zásuvka. Takhle se zajišťuje, že všichni v domě mají stejně silný signál. Kdo je blíž u antény (zesilovače) dostane zásuvku s větším útlumem, kdo je dál s menším. Je otázka, co tam ten odborník dal vám a co měřil. Asi bych ho nenutil neco dalšího zkazit a zkusil ten útlumový článek na kabel.
to záleží nakonektoru nastěně. Jestli je tam klasický IEC konektor tak raději tento a je regulovatelný: gme.cz/...
síla signálu je orientační , klidně ůžete ještě ubrat, důležitá je minimální chybovost. také tu hodnotu neznám musel bych kouknout na net..
pro orientaci bych zkusil vaši TV o patro níž u souseda..
No potěš, to jsi nemohl tu svojí televizi vyzkoušet u toho souseda?
Jinak že by bylo potřeba útlumový článek, to slyším prvně, ale měl by stačit klasická rozbočka mezi dvě televize - ta taky utlumí asi na polovinu?
Ale když je tady ve vláknul týpek přes antény a projektant, tak se zeptám, k čemu tydlety rozbočky jsou? Když jsem to dělal onehdy a rozbočku jsem neměl, tak jsem dal klasicky motaný spoj na prasáka - na dvě televize a šlape tip ťop
No asi prasárna, ale všechno funguje už několik let )
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.