Nejste přihlášen/a.
BSN20(KSN20),
Záleží na tom, kde ho budete kupovat? Napište kde ho chcete objednat, a něco vybereme z jejich sortimentu. Možná by se hodilo zapojení obvodu, kde bude ten tranzistor.
Tady pár N-MOS
Tady pár P-MOS
To, jestli budeš potřebovat P-MOS nebo N-MOS záleží na zapojení v obvodu.
Jaký mosfet nevím, ale chci mít zapojení zhruba takové. Chtěl bych pro každé čidlo co mám na 5V právě přes mosfety zapínat či vypínat. Co čidlo to mosfet zvlášť.
Tak pokud chcete spínat tímto způsobem +, tak musíte použít MOS s kanálem P. Tedy P-MOS.
Pozor, ovládání má opačnou logiku. Při + na Gate je tranzistor zavřený, A spínáte ho log 0.
Nevidím žádné schéma. Tudíž doporučuji Gate zapojit přes odpor cca 100k na +. (říká se mu PullUp). Dále doporučuji, spíš jako ochranu arduina dát do serie mezi Ard, a ten uzel s pullUpem odpor cca 100ohm.
Co jsem si všiml, chcete napájet ty solenoidy z 5V arduina. Já bych to nedělal. Na cívce solenoidu mohou vznikat špičky, které je nutné ošetřit, a většinou je lepší udělat malý jednoduchý zdroj zvlášť. A navíc ty solenoidy, v článku jsou na 12V,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.