Před nějakou dobou mi přestala fungovat prozváněčka s okamžitou odezvou. Ted funguje taky, ale má zpoždění asi 5sekund jak kdy. A předtím při zkratovani nejen ze hned pipala, ale ukázala nulový odpor. Teď při zkratovani dvou měřících hrotů impedance pouze klesá směrem k nule, dost pomalu. Poškození multimetru jsem způsobil tehdy sám, asispatným rozsahem. Možná jsem zapomněl přepnout přepínač a dal hroty do zásuvky, přepínač byl na režim prozvaneni. Lze to opravit? Měření napětí je v pořádku.
@hiawata Díky, jak jsem psal, dříve to piskalo okamžitě, než jsem ho trochu poškodil a strčil do zásuvky a na přepínači jsem měl nastavenou funkci prozváněčka Typ multimetru viz foto
Pokud nepomůže ani výměna baterie v měřáčku za novou, je něco v měřáčku poškozené-vypadá to na nějaký elektrolytický nebo MKP kondík, ale bez rozkreslení/schématu měřáčku je to pouze odhad..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.