Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pokračuje vedení od trafa u NN?

Od: filip* odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, mohl by mi někdo vysvětlit jak vede vedení od ČEZu od trafa dále?
Všimnul jsem si, že od trafa 22kV/0.4kV vedou už 4 dráty ve vedení. Někdy dokonce vidím dole na sloupech nějaké plastové krabice v úrovni cca 1-1.5m, ty jsou k čemu? (Pojistky)?
Vysvětlí mi to někdo kdo tomu rozumí?děkuju

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Síť TN má vyvedený i střed transformátoru, který je uzemněn. To je ten čtvrtý vodič, tedy PEN. Ty krabice můžou být pojistkové skříně s vývody pro jednotlivá odběrná místa.

Celkem souhlasím, je fakt, že venkovní sítě NN jsem se učil hodně dávno a nepřišel s nimi do styku, ale moc mi nesedí to jištění ve výši 1 až 1,5 metru nad zemí. To je nějak sakra nízko na to, aby to bylo jištění,ne?

Pravda, za výška je divná. Bývá "mimo dosah".

Tazatel špatně odhadl výšku, vždy je to na štafle...

hodnocení

3x

Přidám se k Mikimu, je to zemění. Na sloupech asi vidíte pojistkové skříně, kde jsou nožáky pro odběratele, pokud oba vidíme stejné krabice.

hodnocení

0x

Trochu humoru?

filip*
hodnocení

Dobrý den, ty skříně jsou opravdu ve výšce 1-1.5m.
Našel jsem obrázek tady je to ta skříň vpravo dole, co to je?
encrypted-tbn0.gstatic.co/...

Jasně, ta větší je pro dům, odbočková "fefarka" s nožovými pojistkami.

To druhé je pro spojení vedení na sloupu. Když se podíváte nahoru, je tam kebel, který je sveden do velké skříně a pak vede zpět na sloup a pokračuje dále. V té bedýnce si ČEZ distribuce rozpojí kontakty, aby mohli část ulice odpojit.

Alespoň tak to máme u nás.

dusger*

Buď je tam jištění nějaké odbočky, třeba do vedlejší ulice, ale taky tam může být jištění, měření a časování veřejného osvětlení.

filip*
hodnocení

Tak je to pojistková skříň pro nějakou větev ulice? Do ní se dostane elektrikář nebo jen ČEZ?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]