Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Mám myčku CANDY CDIM 2312 u které občas nastane situace že přeteče. Voda na podlaze ...
Když to bylo poprvní, vyměnil jsem hladinový mechanický spínač.
Chvíli byl klid a situace se opakovala znovu. Tak jsem na rady myčku naklonil a vytekla trocha vody a zas chvíli fungovala.
Bohužel teď to udělala opět už asi po páté zase jsme vytopení...A už nepomáhá nic.
Stále jen napouští a vypouští vodu a následně bliká F2 nebo F1.
Potřebuji zjistit kde se v této myčce nachází bezpečnostní plovák, nebo co konkrétně způsobuje to přetékání vody.
Žádný plovák který je u jiných myček zespodu, jsem tady nenašel
Ten vyměněný mechanický spínač je funkční.
Díky za radu.
Pavel.
Aha, tak se buďto přidírá vrtulka vodoměru v labyrintu, anebo (častěji) vadný jazýčkový kontakt na minidestičce (skleněný zatavený váleček, který střídavě rozepíná a spíná magnet točící se na vrtulce vodoměru uvnitř)- stojí pár korun. gme.cz/... Také tam může být zoxydovaný konektor, který pulsy převádí do řídící jednotky.
Takže buď objednat celou jednotku labyrintu, anebo si po kontrole, zda se vrtulka točí, přeletovat jaz. kontakt..
No taky si myslím že to bude něco s tím Labyrintem. Zkusím to dnes rozebrat a mrknu na ten jazýčkový kontakt, protože vrtulka mě příjde, že chodí bez problémů...
Pokud by nešel vyměnit, tak koupím celý nový labyrint.
Myčka má cca 6 roků, tak se mě ji ještě nechce vyhazovat...
Děkuji za tip, dám vědět jak jsem dopadnul
Pavel.
Máte asi ucpané trubky uvnitř myčky a voda potom pojistnu dírkou teče dolů pod myčku.
Mám myčku Bosch a tam je na trubkách malé otevřené okénko, které chraní tenký plast. Jak se trubky ucpou jsou dosti tenké, tak přes to okénko teče voda pod myčku. Neznám myčku Candy ale může to být podobné.
Zdravím.
Právě na ten Labyrint mám podezření že občas zazlobí a nechá do myčky napustit víc vody, než v ní má být
Následně potom mechanický spínač ovládaný hadičkou, sepne a tím dá povel čerpadlu k nouzovému vyčerpání myčky.
Takhle to udělá 3 x po sobě a začne pípat porucha
Zeptám se : Co určuje kolik vody se má do myčky napustit? Je to ten labyrint s vrtulkou, co měří průtok vody?
Pokud ano 100% blbne on. Teď jsem ho vyfoukal vzduchem a kam se šlo dostat, prostříknul kontaktolem a myčka jede.
Ale to je otázka času, kdy to zase přeteče...
Tak to jsem opravdu nečekal.
Sotva jsem dopsal předchozí odpověď, tak na mě volá manželka že myčka která mě venku udělala po vyčištění labyrintu celý mycí cyklus bez problémů a kterou jsem tím pádem zamontoval zpět do linky a opět zapnul, ZASE VYTEKLA !
Opět vytopená kuchyň.
Pokud to někdo víte, potřebuji potvrdit že toto dělá ten labyrint.
Díky, jdu ji zas vytáhnout...
Mám zkušenost jen s AEG, ale myslím, že principielně to bude podobný.
Myčku vytáhnout ven, oddeklovat a sledovat kudy to teče.
Dole bývá plastová vana, která když se naplní při úniku vody, zvedne polystyrenový plovák a aktivuje čerpadlo, které vyčerpá myčku.
Dokud se ta vana (třeba nakloněním myčky) nevylije, myčka donekonečna vyčerpává vodu z myčky (i když už nemá co).
Důvodů, proč myčka vyteče, může být víc, netěsná spona, rozežraná gumová hadice nebo i ta hlídací elektronika.
Chce to sledovat oddeklovanou myčku při mytí odkud to teče.
Občas bývá ten polystyrenový plovák seklý, a vypouští pořád.!
Zkuste s ním opatrně zahýbat, jestli chodí volně.
Nejspíše jsme si nerozuměli.
Já už pochopil, že vám myčka přeteče, protože moc stoupne hladina v samotné myčce, těsnění ve dvířkách na to není stavěné a tudy to vyteče ven.
Vám bych chtěl jen vysvětlit, že jsem mluvil o plastové vaničce, která tvoří dno celé myčky.
Pokud do ní něco nateče, zvedne se plovák a myčka začne čerpat vodu, ale jen z myčky, z plastové vaničky ne,
tam voda zůstane, dokud ji nakloněním myčky nevylijete.
Zřejmě to ale nebude Váš případ a voda se vám do vaničky nedostala.
Zdravím,
Vím jak to myslíte.
Už jsem takovou myčku s plovákem a plastovou vaničkou jak popisujete viděl. Ale ta moje to takhle nemá.
Tam to zabezpečení proti přetečení, hlídá právě ten tlakový presostat.
Hezký den.
Pavel.
Já bych to upřesnil.
To není že to někudy teče a já nevím kudy.
V prvním případě, stále napouští a hned přepne na vypouštění 3 x po sobě a porucha a tak furt dokola...
Ve druhém případě napustí tolik že je vevnitř v myčce přeplněná nerezová mycí vana a přes vyvýšenou hranu této vany, už to teče ven na podlahu...
Dále NEMÁ žádný záchranný polystyrénový plovák, který při natečení vody někam kde nemá být sepne a odčerpá ji.
Tady si myslím že tuto funkci zastává hladinový tlakový spínač (presostat) který když je tam moc vody, tak se velkým tlakem v ovládací hadičce sepne a tím dá povel čerpadlu k vyčerpání.
Nevím proč to někdy sepne zavčasu a "stihne" vyčerpat bez přetečení na podlahu a vyskočí "jen porucha" a jindy to napouští a napouští až to prostě přeteče a presostat nesepne a mám vytopenou kuchyň...
Proto se zde ptám, jestli mě někdo dokáže se 100% jistotou říct, která konkrétní část, nebo součástka, je zodpovědná za to množství napouštěné vody.
Děkuji Pavel.
Zdravím. A opakuji: Myčku vyndat na volné místo, odejmout plechy, tak aby byl vidět CELÝ vnější povrch mycí nerez. vany. Spustit mytí a pozorovat, kudy to tryská (nemá tento typ vedenu vodu k hornímu rameni zadem, vně mycí nerezové vany - tam se vykloktává matice a tečeto pak okolo). Jak jsme již tady psali, tak za množství vody je odpovědná vodoměrná vrtulka s magnetem a jazýčkový spínač, co posílá impulsy do ř.j. (na ni se zaměřte). Presostat je u některých typů jen pojistkou (jak píšete) u jiných typů a výrobců zase jen slouží k další kontrole, že je uvnitř dost vody, tak aby seplo topné těleso. Pokud je ucpaný mastným bordelem druhý konec hadičky (na jednom je ten spinač), zatímco na druhém vzduchová pasť u jímky, která se právě zanáší. Takže profouknout a vypláchnout směrem do vany myčky louhem. Pak samozřejmě neutralizovat. Chce to udělat najednou, vyvarujete se dalšímu pozdějšímu vyšoupávání myčky...
Zdravím,
tak jsem právě vyměnil magnetický spínač, vše znovu vyčistil jak popisujete, resetnul poruchu a myčka se normálně rozjela...Jsem zvědavý na jak dlouho
Budu Vás informovat
Jo ještě doplním, že vedení vody k hornímu rameni je uvnitř myčky, tama to téct ani nemůže...
Ale jak jsem psal minule, já vím kudy to né ani tak teče, jako spíš je vhodnější výraz - přetéká...
Zdravím ještě jednou, myčka funguje? Jen jsem zapomněl napsat, že magnetický spínač vodoměru musí být naletovám přesně v té poloze, v jaké byl ten starý. To znamená, tak, aby doteky uvnitř válečku zaujímaly tutéž polohu vůči destičce, jako u původního. Jinak by mohly "lepit", případně nebrat všechny impulsy, tak jak je míjí magnet vrtulky - z čehož vyplývá následné přetékání.
Dobrý den.
Nechal jsem tomu nějaký čas, abych nechválil předčasně jako minule...
Myčka zatím funguje skvěle. Po výměně magnetického spínače, jen jednou zablbnula a to že na konci cyklu začala pípat nějaká porucha, kterou jsem resetnul a jede se dál
Důležité je, že po výměně spínače zatím ani jednou nevytekla a šlape v pohodě
Ještě jednou děkuji za rady, především uživateli RUSOFIL.
Jen doufám že když jsem ji teď pochválil, tak zase vzápětí nevyteče...
Pavel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.