Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Audio k počítači na hudbu

Od: jfd odpovědí: 3 změna:

Zdravíčko,

potřeboval bych poradit. Používal jsem dlouhou dobu 2.1 set Xcomp SP251. Bylo to nádherný, jednoduchý, zvuk hutnej a basy ze subwoofru byly i při nizké hlasitosti. Měl jsem ho 18 let, nic nevydrží věčně a podle hifi servisáků se to ani nevyplatí opravovat.

Koupil jsem si Logitech Z333, taky 2.1 a v obchodě stojí 1600 (což je podobná cena SP251 před 18 lety). Zvuk je relativně ok, ale ten subwoofer nedělá nic, je tak o polovinu lehčí jak ten xcomp a musím to osolit aby to fakt řvalo a teprve potom ten sub něco málo udělá. Navíc z toho subwoofru vedou dráty napevno a i když jsem se rozhodl to připojit přes RCA, tak mi z toho trčí napevno vyvedenej AUX. No hrůza. Je to přes eshop, tak to budu vracet.

Potřebuju ale radu co koupit, mám to hlavně na hudbu. Díval jsem se po Klipsch za 10k, aktivní R41pm, ale nevím jestli to není overpriced na to, že to pak zapojím do PC desky přes AUX nebo optiku. Tak mě napadlo, koupit ty Klipsche pasivní, za předpokladu, že by se dala sehnat zvuková karta nebo interní zesilovač do počítače abych ty pasivní mohl rozchodit. Chápu, že nejlepší hudební požitek bych měl kdybych koupil pasivní + zesilovač. Ale desetitisíce investovat nechci a ten zesilovač bych neměl kam dát. Díval jsem se i po 2.1 jiných, ale tam žádný relativně dobrý výrobce není (Genius, Logitech, Trust) a třeba 5.1 logi za 5k má dobrý hodnocení, ale po zkušenosti se Z333 tomu moc nevěřím. Nejlepší podle mě je, když to člověk koupí a vyzkouší si to ve svých podmínkách (skrz počítač a hudbu kterou má naposlouchanou) ale kupovat a vracet to, že mi to nevyhovuje...nevím nevím. Litera zákona to sice umožňuje ale i tak. Díky za rady.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

bobik
hodnocení

0x

Ahoj.

Vzhledem k tomu že máte rád hudbu a potrpíte si na její kvalitu, tak bych vám doporučil i nějakou Hi-Fi zvukovou kartu. Nespoléhejte se na integrovanou zvukovku na zakladní desce. Sebelepší reprobedny vám budou hrát jen to co vám dá počítač. Z tohoto hlediska se mi osvědčily zvukové karty od Creative labs, které mají odstup signálu od šumu víc jak 100dB.

S takovouto zvukovou kartou se nemusíte bát ani rozšíření stereo signálu na prostorový zvuk. Jen si k tomu zapnětě funkce Crystalize a Surround. V tom případě je již rozdíl ve kvalitě zvuku oproti integrované kartě doslova propastný (i na stereu).

Já sám používám kombinaci SoundBlasteru X AE, a reprobeden 5.1 značky Creative (již se nevyrábí a mám je přes 15 let). Na ozvučení tělocvičny jim nestačí výkon, ale na běžnou (i velkou) místnost mají výkonu až až. Co se týče kvality poslechu hudby, tak domácí kino AV reciever Denon + repro Acoustic Quality za zhruba 70tis., se v prostorovém poslechu hudby nemůže rovnat. Zde mne PC a Soundblaster vyloženě rozmlsal.

Výběr reprobeden ale záleží jen na vás a vašich preferencích. Creativ je měly skvěle vyvážené. Genius a Trust měly přehnané basy + nevyváženost předních vůči zadním. To se ale bavím o 5.1 které nepracují čistě ze stereo signálem, ale mají signál pro každý kanál zvlášť. To je právě nevýhodou 2.1 reprobeden, že se spoléháte silně na elektroniku reprosoustavy a doufáte co sama uzná že stačí subwooferu.

jfd
hodnocení

Díky za obsáhlý komentář, ale jak jsem psal, chci jít nějakou zlatou střední cestou, kdy budu mít relativně kvalitní výstup ale nebudu muset prodat ledvinu.

re4zon
hodnocení

0x
Doporucuju m.heureka.cz/...
Neni to zadne hifi, ale zahuhlane hracky typu creative/logitech prehraji bezpecne. A basuji lepe nez ty dunici levne suby ve 2.1 setech. Samozrejme za danou cenu. R1700 hraji jeste o kus lip, ale jsou o pulku drazsi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]