Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřeboval bych prosím radu ohledně zapojení stykače. Starý snad přes 30 let starý už nepříjemně bzučel, tak jsem zapojil nový, ale nefunguje. Zkoušel jsem i přesně podle schéma starého, ale nemohu přijít na správné zapojení, aby fungoval bojler jen na noční proud. Cívka v době nočního proudu sepne, ale bojler ne.
Potřeboval bych tedy prosím poradit na jaké pozice zapojit viz. příloha (dole je ještě jednou A2):
- přivod HDO
- přivod od jističe
- bojler
- něco propojit?
Tento stykač: a.allegroimg.com/...
První otázka je: máš elektrotechnické vzdělání? Pokud ne, tak bude lepší když si zavoláš elektrikáře.
Druhá otázka je: vyfotil sis zapojení starého stykače před výměnou?
Třetí otázka: kdo z nás si vezme na triko to jak jsi šikovný a nebo to, jestli tvoje úprava někoho zabije.
Přívod od jističe jde na svorky L1; L2; L3.
Bojler musí být připojen na T1; T2; T3.
A na kontakty A1 a A2 přivedeš ovládání od HDO.
Eletrikář zapojoval hned poprvé, ale nebylo to v době nočního proudu, takže nebylo jak vyzkoušet a stykač pak stejně během celého dne nesepl, takže jsem musel vyřešil ohřev vody provizorně napojením bojleru přímo na jistič, ale rád bych to měl opět přes ten stykač. Zkusil jsem vaše napojení viz. prnt.sc/... , tak uvidím (mám jen jedno ovládání HDO, tak jsem to propojil přes modrý drát).
Starý byl takto: prnt.sc/...
"Eletrikář zapojoval hned poprvé, ale nebylo to v době nočního proudu, takže nebylo jak vyzkoušet..."
To Vám řekl on? V tom případě to nebyl elektrikář.
HDO spínalo stykač jak? Nulákem? Nechybí fáze?
Stykač musí mít samostaný jistič B2A !
To nebyl elektrikář. Ta šedá klema musí být přes jistič. Kdo chrání relátko stykače 16A jističem?
Vidím, že HDO drát dostává Fázi?
Vidím, že není jištěno relé stykače správně!
Bojler se nejlépe odpojuje stykačem dvoupólově k vůli vyžší bezpečnosti (ten stykač má 3 kontakty na spínání), ale chuj s tím. Chyba to není.
Pravděpodobně je odpálené HDO. Elektrikáři vidí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.