Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení reproduktorů z auta

Od: mich* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den. Po prodeji auta jsem si nechal reproduktory které jsem tam kupoval místo původních a teď bych si rád vyrobil dřevěný reproduktor. Jde o dvojici reproduktorů Dragster DCE 512 - 130 mm koaxiální autoreproduktory. Chtěl bych to postavit tak, abych je mohl připojit pomocí jack do počítače nebo telefonu. Nikde na netu se mi to nepodařilo najít, pokaždé mi to najde zapojení autoradia. Vím že budu muset koupit zesilovač, ale to je tak vše.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Podle specifikací reproduktorů (tedy toho středobasu) bude potřeba zvolit vhodný typ a objem ozvučnice. Dle impedance a výkonu zvolit vhodný stereo zesilovač (cca 2x 30W, 4 ohm).
mich*
hodnocení

Šlo by to vyřešit tak, že bych koupil autoradio a zabudoval ho do ozvučnice? Fungovalo by to?

Ano, pokud k autorádiu přivedeš 12V a min. 5A (ideálně PC zdroj nebo zdroj pro LED osvětlení).

Pak musí mít rádio AUX, aby jsi ho propojil s PC a nebo si ten AUX vytáhneš od magnetofonu z desky nebo od CD mechaniky. Na internetu jsou mraky návodů, jak AUX dodělat, pokud ho rádio nemá.

hodnocení

0x
Jestli koupíš autorádio z bazoše tak pozor. Záleží na stáří auta, ze kterého autorádio pochází. Dneska si už hodně autorádií bere bezpečnostní kódy z Bsi. Takové radio bys pak mimo auto nerozchodil. Takže je lepší koupit nějaký univerzální Sony který už i většinou mívají front aux na džeka. Do toho pak můžeš píchnout i jednoduchý BT adaptér za stovku abys nemusel mobil připojovat kabelem.

Rozchodil, pokud zná kód a vyblokuje pin SAFE v quadlocku.

Kód vyčte z eeprom.

mich*
hodnocení

Autorádio jsem chtěl kupovat nové, samozřejmě s AUX, na to jsem myslel. Autorádio bych kupoval z toho důvodu, protože tam jsem si poměrně jistý tím, že nekoupím šmejd který by mi nakonec ani moc dobře nefungoval. Co jsem se koukal na zesilovače, tak mi to vůbec nic neříká co se týká výrobců a parametrů. Nebo by mi někdo poradil dobrý zesilovač do 1 500 korun?

jabraka*
hodnocení

0x

tyto reproduktory není třeba umisťovat do bedničky.Jsou konstruovány tak,že akustický tlak působí do volného prostoru.Pokud se zatlumí zadní vyzařování,pak se změní i hudební charakteristika.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zapojení autorádia

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]