Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Různé rozsahy multimetru-jiná hodnota proudu(Digitální!)

Od: jozin* odpovědí: 9 změna:

Nemohu přijít na to, proč multimetr mi ukazuje jinou hodnotu proudu, když na něm zvolím jiný rozsah. Chápal bych, kdyby to byl analogový, kde mechanicky voličem vybírám rozsah (a mohl by se měnit odpor vnitřku multimetru), ale toto je digitální(dokonce s funkcí auto range), kde stiskem tlačítka Range měním rozsahy z množiny auto,100,10.

Jde o 230V střídavé, proud ukazuje na jednom 41mA na druhém 32mA.

doplněno 21.06.20 12:37:

A například s jiným spotřebičem(stejná usb nabíjčka,ale nabíjí jinou powerbanku vyšším výkonem cca 15W místo 6W předtím) mi to háže 136mA vs 40mA ... To už není chyba, to už je totální nesoulad.

doplněno 21.06.20 12:37:

A do třetice, jde o multimetr vyšší kategorie, měřící True RMS

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ahoj. Je tu ještě jeden aspekt měření multimetrem, proti analogu. Běžné multimetry jsou stavěné na měření sinusového průběhu. Pokud však měříš proud s kapacitní či induktivní zátěží, padají z něho nesmysly. Totéž platíi u spínaných pulzních zařízení (zmínil jsi se o USB nabíječce). Možná je chyba tady.

111®
hodnocení

0x

budeš se divit ale analog je v tomto přesněji cejchován..

jozin*
hodnocení

Myslíš plně analogý měřák nebo digitální s ručním přepínáním? Pro analogý bych musel zaběhnout do muzem

Analogový krám ukazuje něco 0.17 a 0.54, nedá se z toho vyč

priklad1*

To jsi asi prd měřil, že tvrdíš o analogu, že je to krám. Na druhou stranu sílu tvého prdu nezměříš ani digitálem.

jozin*
hodnocení

Asi jsem se špatně vyjádřil ale myslel jsem digitální měřák s ručním přepínáním rozsahů pomocí analogového kolečk.a(koláčový multimetr)

janh*
hodnocení

0x
Jozine,nepřesnost měření...potřebuješ lepší měřák...a pro kontrolu,analogový ti ukaje jakou hodnotu?
Doplň si znalosti i ve VF technice...viz.400-800Mhz.
jozin*
hodnocení

napětí v síti nema ani megahertz!

janh*
A nauč se taky dobře číst...to patřilo ještě k dotazu na 5G...
jozin*
hodnocení

čtu,čtu ale nevidím.Jak mám poznat že sem podsouváte drobky z jiného vlákna, které sem tedy vlastně ani nepatří

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]