Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mobil spadl do vody

Od: careca* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den spadl mi do kyble s vodou mobil Huavei smart je v praze nějaká firma co vysušuje mobily? co mám dělat? děkuji za odpověď Veselý.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud byl v zapnutém stavu, tak pomalu přemýšlejte o novém. Není to jen o vysušení, ale o zkratu v elektronice.

hodnocení

0x

Pokud se dá otevřít tak otevřít a nechat vysušit nejlépe v hromadě rýže. Nezapínat dokud nebude vysušený. Firmu hledej na webu (já znám jen brněnské) a raději se telefonicky zeptej zda na to budou mít čas (moje zkušenost).

hodnocení

0x
Hlavně nezapínat a vyhledat servis. Jsou pak ještě babské rady typu sklenice rýže, ale to může pomoct jen částečně. Servisu Vás to neušetří.
dusger*

Jen doplním, že rýže není babská rada, ale ověřený způsob, jak přístroj zbavit vlhkosti. Další krok je odstranění škod způsobených vodou a následně zprovoznění přístroje. Tohle přece už rýže logicky nedokáže.

Samozřejmě, rýže je něco jako silikagel :)

Asi takto - rýže je takový slabý odvar silikagelu. Proto píšu, že pomůže částečně. Silikagel bych poradil, ale kolik lidí ho má v dostatečném množství doma? Jinak je třeba zabránit rozjeté oxidaci a návštěvě servisu se nevyhne. Četl jsem nějaký serióznější test a rýže opravdu v praxi měla účinek jen malý.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

tak u novejsiho typu mobilu to je asi smrt

mate59

Taky si myslím.

hodnocení

0x

Jak dlouho byl ve vodě počítám pár vteřin? A je funkční ted nebo už nejde? Co jste s ním dělal hned po vytáhnutí z vody?

Já mám starší Iphone do vody mi spadnul 2x už je to asi 3 roky.Ihned po vyndání jsem ho vypnul a fénem vysoušel.Z větší dálky a ne uplně horký vzduch třeba 10 minut.Pak jsem ho dal na topení na hadr bylo to v zimě a nechal pěkně v teploučku odpočívat do rána.Ráno nešel mikrofon tak jsem mu dal znova fenovou lázen a chvíli topení a už 3 rok jede...

Ale ten iphone patřil ještě k těm poctivějším ty dnešní plastové hračky nevím..

Ale zkusil bych to samé zkazit už toho víc nemužete.

jozin*
hodnocení

0x

Můj mobil přežil noční déšť(víc jak měsíc po nehodě). Začal fungovat po dvou dnech.Předchozí 2 mobily co spadly do nádoby s vodou naopak umřely(jeden znich fungoval pář dní.).

Tím říkám, že stát se může naprosto vše, ale v každém případě ihned jak to jde provést zálohu.

hodnocení

0x

Dávám mu maximálně měsíc ,asponˇ tak dlouho fungoval mě když jsme se nedobrovolně koupali v bazénu .Taky jsem ho potom dlouze vysoušel ale je to holt elektronika.

hodnocení

0x

Vítej v klubu...nezachrání ho nic...vytáhnout simku -ta půjde a koupit jiný mobil...tento dát dětem na hraní

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]