Nejste přihlášen/a.
Mam baterii, a v tom drobnem textu, je i napsano do not recharge, je to strasak aby vyrobci baterii meli vetsi kapsy nebo to mam brat vazne?
Dale by me zajimalo, jak velkou ma baterie kapacitu v mAh, kdyz tam ma 1.5v napsano (na nabijecce si muzu vypocitat rychlost nabijeni dle kapacity baterie)
Ne, není to strašák. Tyhle baterie opravdu nelze nabíjet. Při jejich vybíjení v nich dochází k nezvratným chemickým procesům. Sice se Vám může podařit je částečně a krátkodobě oživit (na pár desítek minut, to jsme dělali v roce 1968, kdy se po vpádu vojsk baterie těžko sháněly a byly potřeba do přenosných rádií), ale také mohou při pokusu o nabití explodovat.
Kapacita v mAh nemá nic společného s napětím 1,5 V.
Tak to je teda pro me novinka. Takze zakoupim tyto baterie baterie-nabijeci.heureka./...
doma mame tuto nabijecku, muzu nabijet baterky kdyz spim, aby se neprebily?
Na té nabíječce máte napsáno k jakým bateriím je určena. Kupujte baterie podle nabíječky, nebo nabíječku podle baterií, které potřebujete.
ZnC baterie jsou dobíjecí, jako mlaďoch jsem měl udělanou (a nebyl jsem sám) nabíječku abych ušetřil na bateriích do rádia. Chce to ale nabíjet malým proudem, to měžné nabíječky akumulátorů neumějí.
idnes.cz/...
Nevěřte pověrám !
Zapomněl jste dodat dodat, kolika lidem ta za pár korun ušetřená dobitá baterie pak vytekla a zničila přítroj za pár tisíc - a to se vyplatí Ostatně na to upozorňují i v tom vašem článku, stejně jako že spolehlivost a kvalita takového "dobytí" nicmoc.
No, ono to není tak jednoduché. U těch ZnC jde spíš o depolarizaci, než o běžné dobíjení. Užitečnou kapacitu to ale zvýší. Ale po pár cyklech pravděpodobně dojde k mechanické destrukci a "vytečení".
Taky jsme v minulém tisíciletí dělali se ZnC psí kusy (včetně tahání elektrody a dolévání destilky). Když nic jiného (a ani tyhle) nebylo. Jenže to potrebuje extrémně nízký dobíjecí proud. Dnes to nestojí za to blbnutí.
Jo - a taky jde o ZnC, ne alkaliku. A pokud někdo nerozezná ani akumulátor od primárního článku, koleduje si ..
Na obrázku co tam jsou akumulátory (odkaz), tak jsou běžné Li-ion baterie ve velikosti AA, čili tužkové a nabíječka (odkaz) je na Li-ion baterie 18650 což jsou velikostně daleko větší baterie a na 3,7V...
Asi je to jako zapojit valník z traktoru za osobák...
V období po revoluci se na našem trhu objevila alkalická "nabíjecí" baterie 1,5V. Prodávala se sada (2ks) i s nabíječkou. Vyrobeno tuším v Kanadě. Baterie se dala nabít cca 3x. Moc se mi to tehdy líbilo, ale výsledek byl mizerný, brzo to letělo do odpadu... Myslím si, že to byl tehdy takový technický podvod na lidi.
Ale v dětství jsme běžně dobíjeli salmiakové články malým proudem a vydrželo to fungovat o něco déle... Ale nic zvláštního, tehdy u magnetofonu A3 to dělalo pár minut..
Zinkouhlíkové nebo alkalické články skutečně nelze nabíjet. Kdysi jsem někde četl, že jdou "oživit", tj, ne, že se vybitá opět do plna nabije, ale že se část energie do ní dá nacpat. Zkoušel jsem to a výsledky vyly neprůkazné, možná, že se trochu dobila, ale max tak o 10%.
Z údaje o napětí (1,5V) nelze kapacitu zjistit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.