Jaké použít relé na silový obvod 3x230V 25 A.V současnosti mám stykač ale je hlučný v obytné místnosti tak chci výměnu za méně slyšitelné relé. Ale na takový výkon nemohu dohledat ...je většinou času v provozu jen při výpadku elektriny rozpojí a již sám nesepne až po ručním zásahu takove je zapojení.
Polovodičové relé, řídící signál 90 až 280 VAC, Jm. napětí a proud zátěže 660 VAC 25A . Rozměry: 82,3x30x115 mm (d x š x v) . LED indikátor sepnutí . Montáž pomocí šroubů nebo DIN lištu . Logika spínání v nule
Dobrý odkaz dal pansvacinka@, zjistil jsem to až teď...doplním...k relé ještě chladič, (pro větší proudy než 25A tento) teplovodivou pastu a případně držák na DIN lištu (pokud je v rozvaděči)...
joudis@ co stykač ovládá? Co ho spíná? Je zapojen pomocný kontakt? Dejte typ současného stykače a čísla svorek, které jsou zapojeny, případně i foto...ať víme více, jak zmiňuje i hiawata@
Každý stykač, je relativně hlučný. Je to dáno jeho principem spínání. Čím vyšší proud spíná, tím větší sílu potřebuje pro rychlejší sepnutí, kvůli případnému jiskření. Co přemístit někam, kde to nebude vadit.
Spínání nevadí jede non stop ..jen při výpadku elektřiny vypne a pak se ručně zapne aby nedocházelo k zapnutí vypnutí třeba po 30 minutách což se občas stává když vypadne elektřina. Hučení cívky je otravné je to v obýváku a tahat kabel na chodbu a zpět kvůli odhlučnění je nereálné ... Měl jsem na mysli osobní zkušenost jaký tichý stykač použít ať nekoupím zase nějaký "včelí úl" Zatím všem děkuji
feraxi, mě obývák vychází přes stěnu s chodbou a rozvaděč mám na té samé stěně, ale na chodbové straně a opravdu i tohle řešení rezonuje zdí a je hlučné, když se tam spí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.