Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Relé snížení hlucnosti

Od: joudis* odpovědí: 24 změna:
Jaké použít relé na silový obvod 3x230V 25 A.V současnosti mám stykač ale je hlučný v obytné místnosti tak chci výměnu za méně slyšitelné relé. Ale na takový výkon nemohu dohledat ...je většinou času v provozu jen při výpadku elektriny rozpojí a již sám nesepne až po ručním zásahu takove je zapojení.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zkuste si vybrat, měníme je za původní stykače...a bez problémů...

doplněno 19.06.20 20:09:

Třeba toto, i s chladičem...

doplněno 19.06.20 20:11:

Polovodičové relé, řídící signál 90 až 280 VAC,
Jm. napětí a proud zátěže 660 VAC 25A
. Rozměry: 82,3x30x115 mm (d x š x v)
. LED indikátor sepnutí
. Montáž pomocí šroubů nebo DIN lištu
. Logika spínání v nule

odsud

Odvolávám druhý a třetí odkaz, je na jednopólové SSR relé, vy chcete 3-fáz., pak zde, ještě hledám chladič...

Chladič jsem prozatím nenašel, zaslal jsem dotaz na Vacka - Elproz, dám vědět výsledek, pokud odpoví...

Jinak o SSR a dále o jejich chlazení - o výpočtu chladiče...

Dobrý odkaz dal pansvacinka@, zjistil jsem to až teď...doplním...k relé ještě chladič, (pro větší proudy než 25A tento) teplovodivou pastu a případně držák na DIN lištu (pokud je v rozvaděči)...

A taky se na něm používá samodrž, což u SSR relé jednoduše nejde řešit...!

Moderní stykače ve stylu relé nebzučí! Bzučí stykače s třmenem...

joudis@ co stykač ovládá? Co ho spíná? Je zapojen pomocný kontakt? Dejte typ současného stykače a čísla svorek, které jsou zapojeny, případně i foto...ať víme více, jak zmiňuje i hiawata@

Pan Vacka odpověděl takto..

Doporucoval bych 3t/13fk. Ale to rele bych vzal radeji na 40 A
Vacka

...doporučuje chladič 3t/13fk a SSR relé 40A...(při odebíraném proudu 22-24A); pokud odebíraný proud je pod 20A, pak stačí relé na 25A

111®
hodnocení

0x

no na ten výkon jen stykač..možná chce vyčistit a zafixovat vinutí..

hodnocení

0x

Existuje tižší stykač - e1.cz/...

A pak oez dělá relé oez.cz/... není to přesný typ teď nemám čas dohledat ale to už zvládneš :)

hodnocení

0x
Třeba :
moje-elektro.cz/...
Kvalita slušná, ověřená, cena slušná

figurek*
hodnocení

0x

No nevím. Relé které by snášelo 3*25 ampér vám bude cvakat taky.

Proč nepoužijete triaky? Zapojení není nijak složité a je úplně bez mechanických částí. Triaky nebudou slyšet vůbec.

Nejde mu sřejmě o cvakání, ale o bzučení cívky!

hodnocení

0x

Každý stykač, je relativně hlučný. Je to dáno jeho principem spínání. Čím vyšší proud spíná, tím větší sílu potřebuje pro rychlejší sepnutí, kvůli případnému jiskření. Co přemístit někam, kde to nebude vadit.

Je mu necvaká, asi bzučí, vypne se jen při ztrátě napětí! Je asi tedy non-stop sepnuté

Z dotazu to není úplně jasné.

hodnocení

0x

Zkuste to bez kontaktů, Marconi ..

hodnocení

0x

Otázka: vadí cvaknutí? Nebo bzučení cívky?

hodnocení

0x

Někteří výrobci to moc neřeší a hučí už nové stykače.

joudis*
hodnocení

Spínání nevadí jede non stop ..jen při výpadku elektřiny vypne a pak se ručně zapne aby nedocházelo k zapnutí vypnutí třeba po 30 minutách což se občas stává když vypadne elektřina. Hučení cívky je otravné je to v obýváku a tahat kabel na chodbu a zpět kvůli odhlučnění je nereálné ... Měl jsem na mysli osobní zkušenost jaký tichý stykač použít ať nekoupím zase nějaký "včelí úl" Zatím všem děkuji

Kup Hager.

EATON je po pár letech jak čmelín :-D

Takové zařízení v obýváku není právě nejrozumnější řešení. Rozvaděče bývají obvykle na chodbě, nebo na venkovní stěně. Pak není nutno toto řešit.

feraxi, mě obývák vychází přes stěnu s chodbou a rozvaděč mám na té samé stěně, ale na chodbové straně a opravdu i tohle řešení rezonuje zdí a je hlučné, když se tam spí.

111®
hodnocení

0x

proč se to musí zapínat ručně?by nás zajímalo a v jakém obvodu to funguje?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]