Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám takový problém. Mám tv LG 6 let starou. Dosud hrála výborně. Koupila jsem si k ní setobox a vše v pohodě. Včera najednou přestal jít obraz. Zvuk jde, černá obrazovka a jen na vteřinu problikává obraz. Chtěla bych se zeptat jestli má cenu shánět nějakého opraváře. Jestli to je jen menší závada a její odstranění by nestálo tisíce. Nebo si mám koupit rovnou novou televizi?
Zajímavé. Mám televizi stejné značky, teda LG a myslím, že ji mám asi 9 let a nedávno začal úplně stejný problém. Najednou zmizel obraz , ani nic neproblikávalo, černá obrazovka a jen zvuk. Tak jsem také zavrklala HDMI kabelem a najednou obraz naskočil. Pak to asi týden běželo a situace se opakovala. Tentokrát už pouhé vrklání nepomohlo, několikrát jsem vytáhla HDMI z televize a strčila i do druhého otvoru a to tak dělala střídavě asi 3 minuty a obraz znova naskočil. Opět asi týden normální a pak znova a už nepomohlo vůbec nic. Tak jsem se sebrala a šla koupit novou telku. Televizi jsem ale zatím nevyhodila, protože měla opravdu pěkný obraz, teda když byla v pořádku. Myslím si, že oprava možná je a že jde o to, vyměnit ten vstup pro HDMI, ale problém bude v tom, že to nikdo neudělá za rozumnou cenu, bohužel. leda tak najít nějakého nadšence, kterého to baví a pak by stačila koupit ta součástka za pár korun a vyměnit ji. Mé kamarádce se to samé stalo také, ale u jiné značky televize. V opravě po ní chtěli asi 2 tisíce a pak přišel jeden kamarád a ten objednal nějakou tu součástku, která stála asi 2 stovky i s poštovným, vyměnil ji a televize zase normálně hraje. Jenomže já takového kamaráda nemám a ten její bydlí hodně daleko a nejezdí sem často. Tak takhle to je s těma opravama u odborníků. Řeknou si za klidně za práci skoro dva tisíce a přitom ta součástka stojí pár korun a mají hotové za půl hodinky.
A co ty. Taky se chystáš do penálu. EU má jiný názor. Už se zase výrobci budou must starat, aby výrobky byly opravitelné a ND k dispozici.
příklad 1 - Tam se nechystám. Taky je otázka, kolik ta oprava bude stát? Myslíš že bude dost levná na to, aby se vyplatilo to tam dávat? Já si myslím, že ne. Co si neopravím sám, tak to jde hned do šmelce, pokud si něco nehodí dát jinam. Takže nakonec zbydou zlatý český ručičky, aby si to dali dohromady sami a nebo to vyhodili, taky sami. A tak mimochodem, kolik že se vyučilo opravářů, moc né co?
A nakonec - že je to opravitelné, neznamená, že se to vyplatí. Ostatně se dá opravit i to, co nemá cenu už opravit. Jen je o těch penězí. Na to nepotřebuju nějakou EU, aby za mě rozhodovala a cpala se do všeho. Taky jsme tam kde jsme.
Děkuji všem za rady. Vyzkoušela jsem odpojení a znovu připojení kabelu HMDI, nic nepomohlo. Kabel je nový, byl součástí setoboxu. I když zapnu televizi se zapojenou normální anténou, tak obraz problikává, logo nenaskočí. Je to v televizi. Už sháním opraváře. Pak napíšu na kolik mi odhaduje opravu. Známý měl tu samou značku a ten samý problém. Za opravu dal asi 1700 Kč. Kdyby to bylo také tak, tak bych ji dala opravit. Ale bylo to v jiném městě, tudíš jiné ceny.
Dobrý den, tak vám napíši jak jsem dopadla s opravou televize. Dnes jsem obtelefonovávala opraváře. Jeden mi řekl, že už televize neopravuje. Druhý také ne, třetí, že až v polovině července a podle toho co jsem mu popsala, tak abych počítala s tím, že bude stát oprava tři tisíce. Čtvrtý, abych to přivezla, že to za 250 Kč rozdělá, pak se rozhodnu jestli to budu chtět opravit až podle ceny součástky. Abych počítala 2500 a více. Cena součástky a práce je od velikosti televize a značky. Tak jsem se rozhodla, nic opravovat nebudu, koupím si novou televizi.
Řekli mi shodně, že životnost televize je čtyři roky, když ji mám šest let, tak to vydržela dost. To sem jen píšu pro ostatní, aby měli představu co dělat když se jim rozbije televize.
Hmmm - životnost televize je čtyři roky... Kam ten svět spěje. Mám 18 let starou televizi, prakticky celou tu dobu běží několik hodin denně a jedinou závadu, kterou za tu dobu měla byl zdroj, poškozený přepětím v síti při bouřce. Oprava za 1000 Kč.
Já jsem pak našla papíry od té mé LG televize, se stejnou poruchou. Tak já ji měla 10 let a jsem přesvědčená, že je to záležitost desítek korun. Schválně kvůli této diskuzi tu televizi nevyhodím a počkám, až přijede ten kamarád od mé kamarádky a poprosím ho, aby se na to podíval. A nevěřím, že by v dnešní době měl člověk počítat s tím, že se zákonitě do 4 let televize rozbije. Sama jsem si teda koupila novou a tak by mne docela naštvalo, kdybych ji měla za 4 roky vyhazovat.
Hmmm, tak já jsem si to přečetla a koukám, že jde o nějaké led pásky a že je dokonce mohu objednat za pár kaček na AliExpressu. Škoda, že já tomu nerozumím, hned bych se do toho pustila. Docela mám chuť tu mou telku rozšroubovat a kouknout se jí na střeva
Právě o tom jsem dnes s opravářem hovořila. Vysvětloval mi, že někdy se dají vyměnit jen LED pásky, ale to je oprava nejistá. To že nerad dělá, protože zákazník za chvíli přijde, že už mu televize zase nehraje. Že je lepší vyměnit celý zdroj. Tam je ta součástka dražší. Je to podle typu tv a velikosti. V příspěvku "poradna živě" jsem četla, že zdroj na takovou televizi jako mám já stojí 2000 Kč. To by pak odpovídalo ceně opravy 3000 Kč. Známý u tv LG 32" dal za opravu 1700 Kč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.