Nejste přihlášen/a.
Ty první pracují i samostatně bez mobilu (vlastně umí zastat i funkci mobilu - jde do nich dát SIM karta), ale jinak umí docela prd a je to fakt levná čína. Mám je někde doma, měl je na ruce všeho všudy třikrát.
To druhé je spíše náramek než hodinky a bez mobilu to nemá smysl.
Prakticky všechny chytré hodinky či náramky si berou z mobilu i čas, takže bez spárování k mobilu jsou prakticky nepoužitelné. Chytré hodinky jsou chytré jen ve spojení s mobilem.
Rozumné chytré hodinky k použití bez mobilu budou drahé. Jsou i levné, ale ty za to nestojí, to jsou vyhozené peníze. Já používal dlouho hodinky Garmin Fénix 3, než jsem je ztratil. Ty jsem si nemohl vynachválit, za ty peníze se opravdu vyplatily.
Nejlevněji vyjdou fitness náramky, které spolu s mobilem tvoří funkční celek. Teď mám Xiaomi Mi Band, které vlastně fungují jako senzor s pamětí pro aplikaci v mobilu + další funkce, třeba vybrační budík, notifikace sms a přích. hovoru a další.
I fitnes náramky se párují s něčím. Vy určitě mobil máte, tak synkovi kupte náramek, který spárujete se svým mobilem a uvedete náramek do provozu. Syn vám už do mobilu nepotřebuje chodit a základní funkce mu na náramku budou fungovat.
Pak existují krokoměry, které fungují samostatně a nepřesně.
Napřed napište, co od náramku vás syn očekává - jaké funkce má mít. Pak se dá radit dále.
Hele "hoste", když něco nemám, neznám, tak to nekomentuji, jo? Kdybyste měl doma 11ti letého syna, tak zjistíte, že je ve třídě jedinný, který nemá mobil, byť i tlačítkový.
Pro tazatele - nevím kolik dětí máte, ale syn má jistě pokladničku a hodné babičky, tak si na mobil a nebo fitnes náramek přispěje a vás to nezrujnuje. Každoročně má svátek, narozeniny, jsou vánoce + jeho pokladnička, tak pro vás moc nezbude na doplacení. Navíc to má být odměna za úspěšné přijímačky, že ano?
Přece nechcete, aby vaše dítko se ve škole cítilo jako socka? Vlastně socka je blbost, kdejaký cigán má lepší vybavení jak třeba já. Já jsem max. spokojena již 4 roky s fitness náramkem od zn Garmin ( baterie vydrží 2 roky) a to nemám chytrý telefon. Spárovala jsem to na manželovém tabletu.
Ano, děkuji za pochopení, zaplatíme mu to jako odměnu za přijímačky. Jaký máte model a kolik stál, jestli se mohu zeptat?
Mám Garmin Vívofit 3, stál mne tehdy necelé tři tisíce, dnes je do tisícovky. Nemusí se nabíjet, baterie za 50,- Kč vám vystačí na 2 roky. Pozor na váš OS v mobilu, aby náramek šel s ním spárovat, vše máte popsáno u výrobku. Po spárování náramek bude ukazovat bez nutnosti použít mobil datum, čas, ujité kroky, kolik zbýva ujít za den, km, spálené kcal. Na zbytek je potřeba mobil. Je vodotěsný, chodím s ním plavat, vlastně ho nesundávám, ale na plavání nereaguje.
Pozor - změřte synovi zápěstí a zjistíte jako má velikost náramku a to proto, abyste nezakoupil moc velký.
Našla jsem náhodou tohle chytre-naramky.heureka.cz/...
Doufám, že mě nesmáznout jako reklamu, ale tento náramek je dávno překonaný jinými typy s více a přesnějšími funkcemi.
V jedenácti roste, potřebuje neustále nové oblečení, boty do školy, na sport, na běžné nošení, vybavení do školy, větší pracovní stůl, lepší pracovní osvětlení (lampičku), možná vlastní počítač, kvalitní monitor, klávnesnici, možná i tiskárnu se skenerem, atd, více než nějaké chytré hodinky.
Ve škole nebo mezi kamarády budou jenom pro zlost, kluci se budou předhánět, kdo má lepší vychytávky, dražší vybavení, atd. Nehledě na možnost poškození, ztráty, ukradení, rozčarování, že nemá tak nadupané jako kámoš, nebo cokoliv.
Pokud něco chce, co není nezbytné, ale touží po tom, ať se spolupodílí, ať si také šetří, spoří a podílí se svými úsporami. Naučí se znát cenu peněz, těšení, odříkání, reálné možnosti a pak se radovat ze splnění snu.
Děkuji všem za rady a odpovědi. Nejde o to, aby se necítil ve škole jako socka, ale že mu splníme jeho přání. Raději bych tedy nějaké hodinky či náramek s co nejmenší závislostí na mobilu, pokud se tedy takové modely dělají.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.