Nejste přihlášen/a.
Ahoj všichni. Bude možné zapojit jednofázový motor na původní 3.fáz. Frekvenční startér (pomalejší rozběh a pomalý doběh). Jde o domácí vodárnu, kde se měmí motor z 400V na 230V. Je mi líto nevyužít frekvenční startér, když by rázy nebyly tak velké ani pro nový motor. Do startéru vedou 3 fáze které se pak regulují... využít jen jednu proti nule z výstupu? Díky jestli má někdo zkušenost.. Motor 230V bude mít o maličko menší výkon ( cca 800W) než ten starý (1,1 KW) - výkonově je ale startér předimenzovaný ikdyby byl odběr pak na 230V větší. Díky za názor.nikdy jsem tohle nezkoušel.
to mi nedává logiku to takto měnit. Proč to měníte z 3x400 na 1x230V, dokonce to ani takto zapojovat..
pokud je to celá vodárna, tak to startuje úplně jinak jak motor na 3fáze a jede to tiše. Kdybyste dal rovnoutyp, nebylo co psát..já mám na zahradě klasiku a synovec vedle na 230 malou vodárnu a tu není skoro slyšet..
Když tam je třífázový softstartér, tak k sobě potřebuje i třífázový elektromotor.
Na jednofázový elektromotor to nepřipojíš.
V dotazu píšeš, že se mění motor. V tom případě bys musel použít zase třífázový motor a připojit ho na softstartér.
Pokud měníš celou vodárnu a součástí nové vodárny je i jednofázový elektromotor na 230V, tak potom se zeptej výrobce vodárny, jestli je možné připojit softstartér. Možná nějaké řešení mají, ale bude to zase jiná vodárna s jiným motorem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.