Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klešťový měřák - rozsah měření

Od: zubo odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
mám klešťový měřák, PK 420, kde v návodu je psáno, že měří střídavé napětí do 600V a střídavý proud do 200A.
Jaké minimální U a I s ním jde měřit?
Nerozumím tomu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Klešťový měřák se používá pro měření proudů, které jsou nad možnostmi multimetrů.

Takže nemá udaný spodní rozsah hodnot.

Ale běžné multimetry měří maximálně 6A nebo 10A. Takže já odhaduji, že začátek měření bude na jednotkách Ampér.

hodnocení

2x
Tento přístroj má automaticky přepínané rozsahy, a to proudové 0 až 19.99A, rozlišovací schopnost 0.01A a 199,9A,rozlišení 0,1A... atd., viz návod google.com/...
Takže se dá měřit od 0,1A, ale s přesností, danou přístrojem... delší dobu jsme jej v minulosti používali.

zubo
hodnocení

Aha tak od 0.1A a napětí od kolika V?

Stáhněte si z odkazu výše hned první položku v pdf ((PK 420 (CZ návod) - Metra Blansko)), tam to vše máte...taky rozlišovací schopnost 0,1V ale k tomu základní přesnost +-(0,5% z měřené hodnoty + 1% z rozsahu)...str.5 - 6 a další...

zubo
hodnocení

Včera jsem tolen návod četl, ale není tam napsáno od kolika V ten měřák měří, jen rozsah apodobně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]