Dobrý den, Mel bych jeden dotaz o elektrotechnice, ale nevím zda na tomto serveru je ještě někdo aktivní nebo zda mi někdo odpoví. Po případě děkuji za odpověď a pomoc. 1) na jaké napětí se nabije kondenzátor při jedné půlvlně AC napětí jehož efektivní hodnota je 9V? 2) vypočítejte úhlovou frekvenci (takový divný w) a dobu kmitu AC napětí o frekvenci 1kHz? 3) vypočítejte okamžitou hodnotu AC napětí sinus. průběh s frekvencí 60Hz za domu 2.5 MS. Efektní hodnota je 2.8 V 4) stanovte frekvenci a dobu kmitu AC proudu jeli úhlová frekvence (to divné w) 100 rád. s - 1. Dekuji za odpověď vážně si nevím rady.
Ne není tyto otázky si máme vyřešit abychom se připravili na test ale ani já ani moji vrstevníci ve třídě tomu nerozumíme... Učitel nám neodepisuje a z jeho výkladu jsem si toho také moc neodnesl... Byl bych moc Vdecny za jakoukoliv pomoc.. Nemusi být vypočítány ale jen jak k dojdu k řešení aspoň.. Děkuji moc za odpověď
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.