Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, nedávno jsem doma našel dva zdroje, které mají regulovatelné napětí (rozmezí 1,5 - 12V), jenže když jsem je testoval, tak na jednom z nich ty nižší napětí (1,5 - 3V) nešly (je to "Solid ic universal regulator"; model: MWS893GS; nic jiného tam není napsáno), nevíte čím by to mohlo být a k čemu se to mohlo používat?
Taky tady mám pár tranzistorů NPN BC547 a PNP BC557, tak bych chtěl vědět, jestli se dají použít spolu s arduinem a bluetooth čipem k ovládání RGB diod (12V). Třeba jako tady: how2electronics.com/... , ale na místo mosfetů použít víše zmíněné tranzistory. A jaký je vlastně rozdíl, myslel jsem, že všechny tranzistory PNP jsou si ekvivalentní (že nezáleží na názvu), podobně pro NPN. Děkuji
Ten "zdroj" je takový malý univerzální šmejd, který není nic moc k solidnímu použití. Té vadě se nedivím a za prodejní cenu cca 200,-Kč bych se tím vůbec nezabýval.
Ten komplementární pár tranzistorů pro tvůj účel nelze použít. Jsou to klasické nf tranzistory malého výkonu, které s výkonovými MOS-FETy nemají vůbec nic společného, lidově řečeno fungují úplně jinak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.