Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdroj, RGB, tranzistory

Od: pozitron* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, nedávno jsem doma našel dva zdroje, které mají regulovatelné napětí (rozmezí 1,5 - 12V), jenže když jsem je testoval, tak na jednom z nich ty nižší napětí (1,5 - 3V) nešly (je to "Solid ic universal regulator"; model: MWS893GS; nic jiného tam není napsáno), nevíte čím by to mohlo být a k čemu se to mohlo používat?

Taky tady mám pár tranzistorů NPN BC547 a PNP BC557, tak bych chtěl vědět, jestli se dají použít spolu s arduinem a bluetooth čipem k ovládání RGB diod (12V). Třeba jako tady: how2electronics.com/... , ale na místo mosfetů použít víše zmíněné tranzistory. A jaký je vlastně rozdíl, myslel jsem, že všechny tranzistory PNP jsou si ekvivalentní (že nezáleží na názvu), podobně pro NPN. Děkuji :)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ten "zdroj" je takový malý univerzální šmejd, který není nic moc k solidnímu použití. Té vadě se nedivím a za prodejní cenu cca 200,-Kč bych se tím vůbec nezabýval.

Ten komplementární pár tranzistorů pro tvůj účel nelze použít. Jsou to klasické nf tranzistory malého výkonu, které s výkonovými MOS-FETy nemají vůbec nic společného, lidově řečeno fungují úplně jinak.

pozitron*
11.06.20 16:56
hodnocení

Děkuji :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]