Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Set top box - správné připojení? Nechytne kanály

Od: kenya odpovědí: 48 změna:
Zdravím, prosím o radu. Mám zakoupený set top box EMOS EM 190-S. Nechce mi naladit ani jeden kanál. Mám ho připojený přes hdmi k televizi, dále do zásuvky, a anténa která byla dříve v televizi a chytala digitální pozemní vysílaní Dvbt než ho zrušili, tak tu anténu jsem přepojil z televize do toho set top boxu. Ale nenaladí to ani jeden program. Nevíte v čem by mohl být problém? Anténa by měla být přeci natočená stále stejně jak byla ne? Když předtím dvbt chytala bez problému. Díky předem za rady

48 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Vzhledem k blízkosti Kojálu to musí chytnout celou nabídku na nůžky, zapíchnuté v květináči.
Otočte anténu jak jsem včera psal nebo si zkuste, pokud máte možnost, půjčit pokojovou. Nebo vemte celý slavný box a zajděte k sousedům, ať si ho na chvíli píchnou do svého systému.
Tak vyloucite alespoň možnost, že přístroj je od výroby aušus.

daniela1
hodnocení

1x

Podle popisu není špatně zapojeno nic. Výměna koaxiálního kabelu ani antény není pravděpodobně nutná, pokud nedošlo k nějakému poškození a dřív to fungovalo. Jestli ale všechny multiplexy DVB-T2 chytá z jiného vysílače / vysílačů (nepravděpodobné, ale možné), musí být natočená jinak.

Problém může být i v set top boxu samotném, jestli je možnost ho otestovat jinde, začala bych tím.

Poznámku o "základní nabídce" nevím, jestli chápu dobře - pokud už ve vaší lokalitě nevysílá DVB-T vůbec, tak televize, která DVB-T2 neumí, nenaladí nic.

priklad1*

Není pravda. Třeba LG s tunerem DVB T2, ale s H264, takže neumí české vysílání DVB T2, naladí, ale pouze zvuk.

daniela1

@priklad1, je televize, která DVB-T2 neumí, televize LG s tunerem DVB T2? Kodeky neřeším.

A navíc, sice se o tom jednu dobu masivně psalo, ale vážně by mě zajímalo, kolik takových zařízení, která umí x264, ale neumí x265, mezi lidmi doopravdy je.

priklad1*

Kolik jich je nevím, ale hodně výrobců, LG určitě jistou dobu vyráběly TV s tunerem DVB T2, ale použitelné jen na H264. Pouze LG u některých svých typu to později vyřešil softwarově. Někteří to ani nevědí že mají tuner DVB T2 a stejně musejí koupi STB a některým to jde přestože jejich TV není v seznamu TV s DVB T2.

U LG to je celá řada TV modely LA a i další rok modely LB i další. Takže jich je poměrně dost.

jenda22
hodnocení

1x

Zase chybí výsledek celého problému. U pozemního vysílání se postupuje od antény. Ta by měla mít instalovaný anténní zesilovač v krabičce, napájení anténního zesilovače externím zdrojem dodávaným k anténě nebo napájeno ze set top boxu, kde je nastaveno napájení vypnuto nebo napájení zapnuto.

hodnocení

0x
Máte u té antény nějaký zesilovač?
doplněno 08.06.20 20:34: Nemůžete vyzkoušet někde u sousedů, zda je přijímač v pořádku?
doplněno 08.06.20 20:37: Zkuste aktualizovat software.
kare
Aktualizovat software a vytvořit si nefunkční krabičku stb:)
Raději
Nastavení napájení antény. (Vypnout)
Dvb-t2 je mnohem náchylnější na rušení!
Je nutné mít vhodný zesilovač a kvalitní koaxiál.

kenya
hodnocení

Nastavení napájení antény mám nastaveno na vypnout. Je ale pravda že anténu i koaxiál už tady máme mnoho let. Bylo by tedy řešení koupit třeba úplně novou anténu a dát ji na střechu a od ní natáhnout nový koaxiál do set top boxu? Nebo nestačí jen pokojová anténa, ať se to nemusí tahat až ze střechy? Nemám s pokojovou anténou žádný zkušenosti, tak nevím jestli to není jen laciná nefunkční věc..

kenya
hodnocení

A ještě mě tak napadá, není divný, že na anténu připojenou k tv bez stb nechytnu ani jeden program? Přece nějakou základní nabídku by to mělo vždy chytnout ne? Když někdo nemá ani anténu a chytá programy jen na kus drátu

111®
hodnocení

0x

nenaladí nic? Zeptám se a LOGO set top boxu je na TV vidět? Je TV nastavena na příjem po HDMI? A pokud jich má více na ten správný? Ono jen zapíchnout HDMI kabel do TV nestačí...

host

Máte TV přepnutou na HDMI vstup do kterého je připojený HDMI výstup od set top boxu? To se nastavuje ovladačem televize.

Pak by se mělo objevit menu set top boxu, ve kterém se pohybujete ovladačem set top boxu. Tam máte buď Automatické ladění nebo Ruční ladění podle vaší volby kanálů.

hodnocení

0x

Já vím, že ta moje otázka zní šíleně, ale ladíte ty programy v tom STB nebo na televizi? Setkal jsem se už s hodně zvláštními postupy... A ten dotaz o správném vstupu HDMI také není od věci.

kenya
hodnocení

Ano programy ladim na stb, ne na televizi. Hdmi je v tv jen jedno a normalne se mi zobrazi menu stb kde vyberu jazyk atd a pak dam automaticke ladeni programu a nenajde ani jeden program. Ladeni programu mam nastaveno pres antenu klasicky.

kenya
hodnocení

Zkousel jsem i na druhe tv, ktera je momentalne taky jen na ozdobu po skonceni dvbt a uplne to stejne. A ma svuj vlastni kabel od anteny. Takze to vypada ze problem musi byt uz v antene nejspis. Ale ze by se musela kvuli prechodu na dvbt2 otacet na jinou stranu?..

111®
hodnocení

0x

Otáčet se na 100% nemusí. Takže anténa je individuální nebo společná? Pokud je individuální, má v sobě zesilovač? Pokud ho má, jak je napájen?

kenya
hodnocení

Anténa je naše na rodinném domě, zesilovač nemá. Spíš mě zaráží, že doteď chytala kanály bez problému a po přechodu na dvbt2 najednou ani jeden kanál?

111®
hodnocení

0x

a bez STB chatá DVB-T? ptorože tam také ještě DVB-T2 nemusí vysílat

kenya
hodnocení

NE, dvbt u nas uz skoncilo a na dvou televizich uz ted vlastne nebezi zadny program.

kenya
hodnocení

Přikládám foto.
Set top box - správné připojení? Nechytne kanály
Set top box - správné připojení? Nechytne kanály #2
Set top box - správné připojení? Nechytne kanály #3

111®
hodnocení

0x

no tak je to jasný, vy ladíte VHF, zatím co se vysílá v UHF pásmu se šířkou 8MHz od 470 000 kHz výše

Takže je to rukama nystavit digitální kanály a ladit

kenya
hodnocení

No jo, jenze ta fotka s nastavenym VHF je z manualniho ladeni a tam to nenajde take nic, ikdyz prepnu na UHF tak se nic nezmeni. A v automatickem ladeni tuhle volbu ani nemam. Proto jsem chtel zkusit manualni ladeni ale nenajde to take vubec nic :(

111®
hodnocení

0x

tady máte frekvence které ladit, jen si zjistit na kterých se vysílá...použít UHF... antena.cz/...

Je ten STB optavdu na DVB-T2 nebo jen DVB-T?

kenya
hodnocení

Ano stb je dvbt2 viz foto. Ruční ladění podle frekvencí jsem už také zkoušel a také nic. Napadá mě snad už jen ta anténa že by s ní néco bylo. Nebo něco s rozbočovačem na koaxiály co je od antény.
kenya
09.06.20 19:39
hodnocení

Set top box - správné připojení? Nechytne kanály #4

111®
hodnocení

0x
Anténa je společná nebo vaše
kenya
hodnocení

anténa je nase na rodinnem domku. Odpojil sem vsechny rozbocovace a napojil primo kabel z anteny a taky nic, tak uz fakt nevim. Je mozny, ze by treba u nas to dvbt2 nevysilalo? Jsme na Jížní morave, Pístovice.

host
hodnocení

0x

Na jakém kanálu jste zkoušel Ruční ladění? Zkuste nějaký silný vysílač, například pro Liberec (Ještěd), nebo Prahu (Cukrák) a podobn 26. kanál.

V menu se můžete pohybovat šipkami nahoru, dolů, doleva doprava atd. Najedete si na Ruční a tam Podle kanálu a tam si zvolíte kanál. Ihned by se v dolním pruhu měl objevit zelený pás a číslo síly signálu

Nebo v Automatickém ladění označit hledání TV vysílačů a pak hledat. Začne se to prohledávat od nejnižšího kanálu, tedy od 21. kanálu až do asi 59. kanálu nebo i víc (podle typu) a tam to najde všechny dostatečně silné vysílače. Nevýhoda je, že některé najdete dvakrát, třikrát , Proto je lepší si najít místní silné vysílače, podle seznamu. jsou to tři nebo i čtyři kanály.

kenya
hodnocení

Zkoušel jsem snad 15 různých kanálů a u všech mi to ukazuje stejně sílu signálu 0% a kvalitu signalu 10% a žádný program nenaskočí. Ještě zkusím zítra různě pootáčet s anténou, to už je poslední co mě napadá. Pak poletí stb z okna a koupím nějakou t-mobile TV nebo nějakou jinou alternativu. Máme satelit ma dvou Tv a na dalších dvou tv nefunguje komentálbě nic, tak sem chtěl aby tam aspoň nějaké programy fungovaly.
A na automatickém ladění nemůžu nastavit vůbec nic, tam když na to klepnu, tak to hned hledá a nedá mi to žádné možnosti volby.

hodnocení

0x
Jak napsal kolega výše, při manuálním ladění musí být šířka pásma 8 MHz.
Předpokládám, že když jste napsal, že u vás už dvb-t skončilo, že antény nemáte natočeny na Kojál. Tam totiž starý systém ještě funguje. A jelikož to máte k vysílači kousek a jeho výkon je 100 kW, není boha, abyste nějaký program nechytil. Původní dvb-t je na kanálech tuším 29,40 a 59.
Set top boxy bývají zpětně kompatibilní, dokážou tedy přijmout i signál původního dvb-t.
Má rada je tedy zkusit otočit anténu směr vysílač Kojál a spustit auto ladění.
Případně zkusit zapnout napájení antény.
Na automatickém ladění není třeba nastavovat nic.
A ještě mě napadá, zda máte anténu horizontálně.
kenya
hodnocení

No jo, jenze kdyz davam prave to manualni ladeni a davam vyhledat podle kanalu, zadam pasmo UHF, tak mi potom nejde uz zmenit ta sirka pasma na 8 mhz ale zustava tam 7 a nejde to zmenit. Kazdopadne zitra zkusim natocit tu antenu a zkusit to znovu. A omlouvam se, ale nerozumim tomu jak antenu horizontalne? Normalni antena na strese tchan rika, ze uz je tam cca 30 let ale do prechodu na dvbt2 fungovala vzdy vyborne.
host

Zkuste úplně jednoduše Obnovit tovární nastavení do stavu, kdy jste set top box vybalil z krabice a začít znovu.

Zvolit Jazyk - češtinu, dejte Napájení antny - Vypnuto a pak dejte Automatické ladění TV a chvilku počkejte a budete mít všechno naladěné.

Nebo si dejte Ruční ladění, najeďte na 28. kanál což je u vás Kojál, nebo nějaký váš vysílač a pak popojeďte v menu dolů na Vyhledat.

Když budete mít kanál se silným vysílačem, uvidíte ve dvou dolních řádcích sílu signálu.

111®
hodnocení

0x

Vy asi máte malý rozvod signálu, že v tom domě. Kolik je na něm zásuvek? Zkuste naladit na zásuvce nejblíže anténě, případně odpojte koax ze zásuvky a provizorně propojte s kabelem do STB

priklad1*

S některými je to těžký. Ještě že psala, že odpojili všechny rozbočovače atd.

111®

odpojil kde co a je otázka jestli je vůbec na správním kabelu. Přestěhovat vše na půdu a začít s laděním tam protože jedině tam zjistí kabel od antény.. Rest do továrního nastavení STB doporučuji také.

P.S. Včera jsem byl v Křenovicích...

111®
hodnocení

0x

tady je k tomu návod, instalace STB začíná na str.13: zbozi.cz/...

kenya
hodnocení

Uz jsem psal, ze jsem mel pripojeny kabel rovnou z anteny bez vsech moznych rozbocovacu a take nic nenaslo. Navod k tomu samozrejme mam, ale vse je udelano spravne a stejne nic nenaladi. Leda zkusim koupit uplne novy koax a znovu ho zapojit do anteny a rovnou z anteny do stb, vyloucila by se tak moznost, ze je treba spatny kabel.
PS: reset stb jsem samozrejme taky zkousel.

111®
hodnocení

0x

to sice můžete zkusit ale to by byla blbá shoda okolností.
Restujte STB do továrního nastavení a nastavujte znovu. Hned jak narazíte na možnost Automatického ladění tak ho spusťte

Ještě doplním, pozor na to aby se nedotýkal ai jeden vlásek stínění na střední vodič koaxu

111®
hodnocení

0x

není důvod točit anténou pokud ji má na Kojál

"anténa která byla dříve v televizi a chytala digitální pozemní vysílaní Dvbt než ho zrušili"
Pokud ho zrušili, tak nebyla natočena na Kojál.
Na něm totiž staré dvb-t ještě jede.

111®
hodnocení

0x

no koukám do vysílačů které přichází v úvahu a je pravda, že by mohl chytat Vyškov

kenya
hodnocení

Vyškov je odsud 8 km. Takže antenu na kojal asi nasmerovanou nemam kdyz na nem stale dvbt drivejsi nebezi. Zkusim ji tedy natočit na kojal.

111®
hodnocení

0x

takhle to vypadá s terénem směr Kojál

Set top box - správné připojení? Nechytne kanály #5

hodnocení

0x

Sežeňte si nějakou dobrou pokojovou aktivní anténu (s napaječem a ziskem kolem 30dB), umístěte jí k oknu co nejvýše (třeba na skříň) a zkuste automatické ladění kanálů na stopboxu. Něco to musí najít !

111®
hodnocení

0x

nejjednodušší je zkusit STB u sousedů...a pak teprve drbat s anténou...

hayleycooper
hodnocení

0x
Dobrý večer, mám úplně stejný problém, prosím, jak jste to vyřešila? Děkuji

zg
hodnocení

0x
Dobrý den, taktéž nemůžu naladit nic. Byl jsem dnes reklamovat, vyměnili mi StB za nový a stále nic. Na staré TV mi jelo tvbt2 normálně a tohle je nějaká mr**a která mi najde jen jeden kanál a to je Kabelovou INFO na kterém nic nehraje . Takže se doma čumím do černé obrazovky. Pokud jste na něco přišli, nebo máte ještě nějaký tip, prosím sem s ním.

111®
hodnocení

0x

tak podstatná informace je, jaký je přívod signálu, Společná, individuální anténa, kabelová TV? Pozor na jednu věc i u kabelové TV lze ladit TV na vstup ANténa! nebo kabel, já mám naladěno na Anténa na starou TV bez Set-top-boxu..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma anténní zesilovač

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]