Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze použít na nabíječku s jinými paramery?

Od: honza15 odpovědí: 3 změna:

Zdravím, mám detektor kovu a omylem jsem si zničil 110V nabíčku tím, že jsem ji strčil do 230V zásuvky. Nová se špatně shání, použil jsem proto jinou nabíječku z jiného zařízení.

Původní měla parametry 15V a 0,1A a ta nová má 12V a 2A na výstupu

Zkusil jsem to nabít a detektor fungoval normálně. Můžu tak pokračovat nebo hrozí, že se baterka časem spálí nebo poškodí?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud vám to ta 12V nabíječka nabije naplno, není problém. Napětí nabíječky by nemělo přesahovat 15V ...Prou, dodávaný nabíječku, by neměl být menší, než u původní nabíječky, tj. 0,1A. Jinak by nabíjení trvalo neúměrně dlouho...Dejte štítek hledačky, budou tam údaje i o napájení...

doplněno 03.06.20 22:41:

nějak to pletu...

Proud, dodávaný nabíječkou, by neměl být menší, než...

honza15
hodnocení

díky za odpoveď

první obrázek je stará nabíječka, druhý je nová

Lze použít na nabíječku s jinými paramery?
Lze použít na nabíječku s jinými paramery? #2
Takže platí odpověď výše..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]