Nejste přihlášen/a.
Dobry den potreboval bych prosim poradit koupil jsem stary katr motor 11kw typ R65n+2 Db Ho 380v trojuh. 2880ot./ otazka zni zda mi staci 25a/b na provoz nebo jestli mu pomuze softstart prosim poradte abych nevyhodil penize dekuji
Dejte ještě foto štítku motoru; pokud má jmenovitý proud cca 22A, pro rozběh pomůže sofstart do 15kW při 400V nebo alespoň přepínač hvězda / trojúhelník, buď ruční, nebo automatický, odsud, tento sice do rozvaděče, ale jsou i ve skříňkách. A moje zkušenost s hlavním jističem 25A/B a katrem s motorem 11kW...nařezán celý krov i prkna na novou střechu stodoly...v té době doma nikdo nepral, nepoužíval konvici, ...atd. Takže "skoro"bez problémů, dalo se vydržet těch pár hodin denně. A vlastně plný proud byl odebírán vžy jen krátkodobě...hodně času mezi jednotlivými "řezy"zabere příprava...Jo, a doplním; používán byl aut. přepínač...
Takže při 380V je to 21,5A, při 400V to bude mírně méně...takže platí vše, co jsem psal výše...jinak sofstart, pokud ho pořídíte, si nechte zapojit a nastavit znalým v tomto oboru...Ještě se optám, jaký je průměr pilového kotouče a jeho tloušťka? A zpřevodováno to máte na kolik otáček kotouče?
prumer kotouce je cca 85cm a tloustka 3-5mm zprevodovano nevim ale myslim si ze na pul jede to pres hridel a remeny
No my jsme kdysi měli katr, motor 5,5kW, kotouč průměr 80cm a tloušťka, pokud si pamatuji, 4,5mm. Dalo se na tom řezat do délky 4,5m. A výkon motoru stačil, nesmělo se ale moc pospíchat; motor čtyřpólový, 1420ot., převod přibližně 1:1,5, tedy asi 950otáček na kotouči...
Nedávno sem dal uživatel nonek tento odkaz: archiv.eatonelektrotechni/...
Tam najdeš pro jednotlivé výkony elektromotorů parametry rozběhového proudu a potřebného jističe.
Jestli máš na tom tvém jistitči celou domácnost, tak budeš muset celou domácnost povypínat a stejně ten jistič vypadne, protože nemá chrakteristiku pro rozběh elektromotoru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.