Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Katr kotoucovy

Od: miloslav* odpovědí: 10 změna:

Dobry den potreboval bych prosim poradit koupil jsem stary katr motor 11kw typ R65n+2 Db Ho 380v trojuh. 2880ot./ otazka zni zda mi staci 25a/b na provoz nebo jestli mu pomuze softstart prosim poradte abych nevyhodil penize dekuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dejte ještě foto štítku motoru; pokud má jmenovitý proud cca 22A, pro rozběh pomůže sofstart do 15kW při 400V nebo alespoň přepínač hvězda / trojúhelník, buď ruční, nebo automatický, odsud, tento sice do rozvaděče, ale jsou i ve skříňkách. A moje zkušenost s hlavním jističem 25A/B a katrem s motorem 11kW...nařezán celý krov i prkna na novou střechu stodoly...v té době doma nikdo nepral, nepoužíval konvici, ...atd. Takže "skoro"bez problémů, dalo se vydržet těch pár hodin denně. A vlastně plný proud byl odebírán vžy jen krátkodobě...hodně času mezi jednotlivými "řezy"zabere příprava...Jo, a doplním; používán byl aut. přepínač...

smiloslav
hodnocení

proud na stitku je 21,5A a ten prepinac je pakovy na prazdno ho drbnu otazka co to udela az tam bude kotouc s tim softstartem to zkusim

Katr kotoucovy

Takže při 380V je to 21,5A, při 400V to bude mírně méně...takže platí vše, co jsem psal výše...jinak sofstart, pokud ho pořídíte, si nechte zapojit a nastavit znalým v tomto oboru...Ještě se optám, jaký je průměr pilového kotouče a jeho tloušťka? A zpřevodováno to máte na kolik otáček kotouče?

smiloslav

prumer kotouce je cca 85cm a tloustka 3-5mm zprevodovano nevim ale myslim si ze na pul jede to pres hridel a remeny

No my jsme kdysi měli katr, motor 5,5kW, kotouč průměr 80cm a tloušťka, pokud si pamatuji, 4,5mm. Dalo se na tom řezat do délky 4,5m. A výkon motoru stačil, nesmělo se ale moc pospíchat; motor čtyřpólový, 1420ot., převod přibližně 1:1,5, tedy asi 950otáček na kotouči...

smiloslav

tak jsem ho jeste zmeril ma 5mm

Takže by to mělo být v pohodě...ještě mne zajímá, jak ten katr vypadá...můžete příležitostně fota?

smiloslav
Dodám zítra zatím děkuji

hodnocení

1x

Nedávno sem dal uživatel nonek tento odkaz: archiv.eatonelektrotechni/...

Tam najdeš pro jednotlivé výkony elektromotorů parametry rozběhového proudu a potřebného jističe.

Jestli máš na tom tvém jistitči celou domácnost, tak budeš muset celou domácnost povypínat a stejně ten jistič vypadne, protože nemá chrakteristiku pro rozběh elektromotoru.

hodnocení

0x

25 A je pro 11kW šíleně málo a podle mě nepomůže ani žádný softstart.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]