Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smrt powerbanky

Od: redroker® odpovědí: 8 změna:

Zdravím! Mám cca 2 roky starou powerbanku Adata P20000D (zakoupeno v tuzemsku) a dnes při nabíjení odešla do věčných lovišť, kdy displej při nabíjení zhasnul a vrchní část (cca 3 cm), kde je nabíjecí usb konektor byl horký.Zajímalo by mne,jestli může být důvodem použítí silnější nabíječky od telefonu,která rychlé nabíjení podporuje.Powerbanka se nabíjí přes micro usb b,takže zde rychlé nabíjení neprobíhá.Pro nabíjení powerbanky jsem používal asi 3 typy nabíječek. Nebere si powerbanka jen takový proud, který potřebuje?Děkuji za rady!

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Rychlonabíjení nezáleží na druhu konektoru, ale elektroniky v powerbance. Aby probíhalo rychlonabíjení, musela by si o to powerbanka umět říct nabíječce. Nabíjení větším proudem jí uškodit mohlo, pokud je "tak blbá", že ten větší proud do sebe pustí. Tedy stávat by se to nemělo a nabíjení jakkoliv silnou nabíječkou by nemělo být problémem. Třeba zafungovala jen nějaká tepelná ochrana a powerbanka se zase rozjede. Nebo ji zkuste dát někomu na opravu.
Případně když si budete kupovat novou, tuto aspoň darujte nějakému elektrokutilovi, Li-Ion články v dobrém stavu jistě ocení :)
hodnocení

Bohužel, powerbanka je cca hodinu odpojená,vychladlá,ale neprobudí se*nevi*

Tak mrkněte na přesné stáří, třeba ještě bude chvilku v záruce a půjde reklamovat :)

hodnocení

0x

Nemůže, powerbanka si vezme jen to, co potřebuje. A proč by nešlo rychlonabíjení přes micro USB případně USB-C? Vždyť se tak nabíjí běžně mobily.

hodnocení

Myslel jsem, že rychlé nabíjení je možné jen přes USB-C,nikoli přes micro USB,nebo se pletu?

hodnocení

0x
Nedávno tu někdo psal že rychlonabíjení může u podporovaných modelů běžet na 12 voltech na rozdíl od běžného kde je 5V. Taky si ale myslím že rychlonabíjení mají jen mobily s usbC konektorem.
Opakuji, že to není o konektoru, ale o elektronice. Je to pořád USB. Je možné že mobily s Micro USB nemívají rychlonabíjení, ale to spíše protože se jedná o lowend mobily, do kterých se prostě rychlonabíjení nedává. Dva napájecí kontakty, dva datové kontakty, to je pořád stejné, na tvaru konektoru vůbec nezáleží. Ano, rychlonabíjení probíhá při 9 nebo 12V, ale o toto vyšší napětí si musí zařízení "říct". Pokud neřekne (nepodporuje to), tak jakákoliv rychlonabíječka nabíjí pořád standardním napětím 5V. Nemůže se tedy, pokud je nabíječka v pořádku, stát, že pošle vyšší napětí do zařízení, které rychlonabíjení nepodporuje.

Potrvrzuji, co napsal mikihans - měl jsem mobil s micro usb-b i usb-c, oba podporovaly rychlonabíjení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]