Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zpřeházené kanály

Od: petr® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den.

Mám 88 letou babičku a cca každé tři týdny ji musím rovnat kanály. Má asi 20 stanic na které se občas kouká, zbytek mažu včetně těch rozhlasových. Po nějaké době má vše neseřazené, programů má najednou zase těch cca 50 a třeba Nova už není na kanálu 3, ale třeba na 45 a je tam dvakrát atd. A teď má otázka, přemáčne se nějak na ovladači a televizi rozšteluje, a nebo třeba přidávaji nebo ubíraji kanály nebo já nevím co a kanály se sami zpřehází a ona za to nemůže. Jak se jí to rozladí, tak je z toho úplně vykolejená a já třeba nemám čas tam hned jet. Dá se tomu nějak zabránit? Jo a v baráku využívá společnou televizní anténu.

Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dělalo mi to také. Pak jsem zjistil, že v menu televize je aktivní spuštění automatického ladění v okamžiku, kdy zaznamená nový kanál. Stačilo tuhle funkcionalitu vypnout.

hodnocení

2x

No jo, dnešní spotřební technika je mnohdy nezvládnutelná pro lidi v produktivním věku, natož pro stařečky. Babča je z jiného světa, nerozumí tomu ovladači prostě, je zvyklá nejprve na rozhlas, kde bylo tlačítko zapnout a knoflík na ladění a pak na televizi, kde bylo to samé, akorát ty stanice byly dvě. To je jako by běžného člověka posadili do dopravního letadla, řekli mu krátce tady je toto a tam tohle a leť.

Takže tomu se zabránit nedá. Nevím, jaká je to televize, ale LG má takovou funkci, že seznam a nastavení kanálů nahrajete na flešku a v případě potřeby se tato jakási záloha natáhne zpět a programy jsou seřazeny jako předtím. Ale je to u smart přístrojů, nevím jestli u ostatních taky... Zkuste pohledat v nastavení, jetli to tam není.

Ještě mě napadlo nastavit na telce tzv hotelový mód, který zabraňuje přeladění a manipulaci s kanály, jo to je ono.

hodnocení

1x

Zkuste ty "její" kanály označit jako "Oblíbené" a tam seřadit. Pak ji poučte, který "knoflík" nesmí mačkat aby to nepřehodila zpět na "Všechny" a máte vystaráno.

hodnocení

0x

Pochybuju, že by se spustilo automatické ladění bez lidského přičinění. Má babička settopbox nebo televizi s vestavěným digitálním tunerem DVB-T2? U sousedů jsem viděl settopbox se dvěma ovladači. Jeden byl pro seřízení se všemi funkcemi a druhý pro "babičku" s velkými tlačítky a jen základními funkcemi. Rozštelovat cokoliv nemožné.

hodnocení

Settopbox nemá, má letos koupenou novou televizi, aby neměla dva ovladače.

hodnocení

0x

To nedělá babička, to dělají české radiokomunikace v rámci přelaďování. Mě se to stává také. Teď chvíli dali pokoj v důsledku nouzového stavu nepřelaďovali. Ale ještě to nemají hotové, takže budou pokračovat. Také jedu v baráku na společnou anténu. Mám televizi a setobox. Večer televizi normálně vypnu. Druhý den když ji pustím, tak jsou programy úplně jinak. Jeden den je Nova na 10 kanálu a druhý den ji musím hledat v seznamu třeba na 25 kanálu. Jeden den tam mám naladěných třeba jen 37 kanálů a druhý den 57 kanálů. Občas musím dát automatické ladění. Pořád si píšu lístečky na kterém kanálu který program je, protože je to za tři dny jinak. A to se nedá zapamatovat. Jsem ze středočeského kraje, nevím na který vysílač jedu, ale pořád mám v seznamu programů programy DVB-T i DVB-T2 i DVB-P. Takže to pořád ještě není přeladěné. Musíme "vydržať".

Kteráže televize je tak chytrá, že si sama ladí programy bez pokynu uživatele? To, že programy v rámci přechodu ubývají je normální (ale zůstane po nich předvolba bez signálu), že by program samovolně přibyl, slyším poprvé.

hodnocení

0x

Není v té tvé tajemné televizi nějaká funkce, která automaticky ladí nový kanál? Sice by to bylo na palici, ale člověk se někdy nestačí divit, co dokáže napadnout některé vývojáře.

U normální televize je třeba funkce, která ohlásí, že je k dispozici nový kanál. Po aktualizaci naladěných kanálů se zařadí na konec a pak si ho můžeš přesunout kam chceš.

mnd®
hodnocení

0x

Automatické hledání nových prg. má přímo v menu ->nastavení i úplně obyčejnej Stb STRONG SRT8211.Nově nalezené prg.ale řadí na konec seznamu.Ne,že by je ukládal kam by chtěl.Proč by to nezvládla nová telka? S tím rozhozením prg.bude chyba někde jinde.Pohrabejte se v nastavení.

Zpřeházené kanály

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]