Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nabíječka na AKU vrtačku

Od: martineger odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, potreboval bych poradit. Mám doma nabíječku na AKU vrtačku, která je neustále v normálním ,,nenabíjecím módu” tzn., že svítí neustále pouze zelená dioda. Po připojení baterie k nabíječce a stisknutí tlačítka SET, po čemž by se měla baterie začít nabíjet a rozsvítit červená dioda...to se ale nestane a furt svítí pouze zelená dioda. Vyměnil jsem tranzistory, které byly vadné, ale nic se nezměnilo. Všechno ostatní jsem také změřil a až na jeden rezistor, který byl celý spálený tak, že jsem nemohl naměřit jeho hodnotu a ani rozeznat hodnotu, podle barevných kódů. Tudíž nevím, jaký odpor mám koupit a vyměnit ho za něj. Jedná se o nabíječku FC03-180. Nikde jsem nedohledal žádné schéma, kde by byla hodnota odporu uvedena. Předem děkuji za každou radu!
Nabíječka na AKU vrtačku
Nabíječka na AKU vrtačku #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A co tlačítko? Jestli je pro zahájení nabíjení nutné stisknout tlačítko, určitě bych ověřil to. Například v nabíječkách autobaterií z Lidlu byl stejný typ tlačítka a dost odcházely, sám sem je na své musel měnit. Jinak který odpor se vám nedaří dohledat? Zkuste ho lépe vyfotit.

martineger
hodnocení

Tlačítko jsem také vyměnil.
martineger
hodnocení

Zkusím odpor vyfotit lépe.
martineger
29.05.20 16:24
hodnocení

Nabíječka na AKU vrtačku #3

Miki, ten, co tam není, tedy R9. Měl by to být odpor, který napájí bázi toho malého tranzistoru a tvoří zároveň napájecí odpor té Zenerky v bázi.

hodnocení

0x

Co je tam za IO (typ)? Je dost pravděpodobné, že bude také vadný.

doplněno 29.05.20 16:47:

@martineger: Bez měření ti více neřeknu. Ten IO je oscilátor s děličkou, pochopitelně pokud je vadný, nabíječka nechodí. Chaotická výměna součástek bez měření a ověřování je k ničemu, v horším případě vyhazování peněz.

martineger
hodnocení

Je tam HCF4060BE
641070LX
VW G4 CHN

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]