Dobry den,vite prosimvas nekdo jak funguji tyto displaye(na obrazku)? Jde mi o to ze bych chtel na nem vytvorit napis.Mozna to je nerealny napad,ale mozna taky ne.Moje takova ta predstava je ze jak z displaye vede ta folie s vodicema napojena do desky s plosnyma spojema tak ze by mohlo stacit do nejakeho toho vodice privest napeti treba 1V a sledovat na display co se rozsviti.. Funguje to tak nebo to vidim moc jednoduse?
Mají v sobě většinou převodník. Buď je na desce LCD a nebo na desce se zbytkem elektroniky. Tohle je asi z auta, takže tam to bývá klasický LCD a nalepený fóliový káblík na desku spojů, kde je jak řadič, tak zbytek elektroniky.
Přívod do takového displeje je flex kabel který má na milimetru délky tak 3 piny. Myslím že na to normální smrtelník nic nenaletuje aniž by se mu to neslepilo do kupy. Navíc při pájení běžným cínem se ti zkroutí plast toho flexu. Je to taková piplačka že když jsem hledal někoho na opravu kontaktů displeje u peugeota zjistil jsem, že firma co to dělá si počítá za to že to proletuje asi 1200.-
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.