Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Myčka po 7mi letech vyhodila proud.chránič

Od: rotorod® odpovědí: 4 změna:

dobrý den

mám myčku Beko DSN 6841 FX, 7 let, dneska když jsem dál do myčky fakt hodně nádobí a dal obvykly mycí cyklus 1,5hodiny tak po hodině vyhodilo proudový chránič. Myslel jsem že tím přetížením myčky, ale to je blbost. Vypnul jsem myčku na čudlíku, nahodil proudový chránič - jistič držel. Zapnul jsem čudlík na myčce, na displeji se rozsvítilo zbylých 30 minut a mycí cyklus pokračoval. Po 9ti minutách to samé. Takže stejný průběh nahození a pokračování mytí. Po dalších 9ti minutách to zase spadlo. Nádobí jsem vyndal, voda v myčce už nebyla. Vypnul jsem myčku ze zásuvky a nahodíl chránič. A nevím co to může způsobovat? děkuji za rady

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Na 99% to bude topné těleso... To je prostě klasika.. Když to nebude, tak pak únik vody do elektrorozvodů..

Samozřejmě to chce propátrat odborníka a to nejlépe megmetem, tedy pokud to není zuávada očividná... Těleso stojí na netu, kdyby ... cca 890 Kč ...

hodnocení

0x
Počítám že to někde netěsní a voda natekla kam neměla
Řešil sem nedavno u sebe Whirpool akorat že ta vyhodila jistič a pak vykazovala trvalou chybu přívodu vody
Voda natekla kam neměla zpúsobyla zkrat a vodešla řj
Oprava za batoh koupil sem novou Bosch
Whirpool vydržel 4 roky tadle značka už mi domú nesmí
Soused měl Bosch za 15 litrů a odešla mu přesně dva měsíce po záruce. Oprava by stála sedmičku, tak koupil nejlevnější myčku za 5 tisíc Baumatic. Mně jede bez poruchy už 12let.

hodnocení

no neuvěříte co tomu bylo, topné těleso bylo ok, dráty zespoda myčky všechno OK. Tak sem sundal boční plechy, utřel co se dalo, zapnul mycí cyklus (ono se to rozjelo) a čekal jsem. A najednou po cca 10ti minutách z boku, kde je montované světlo začala kapkat voda. Světlo je ze 2 části, jedna je uvnitř myčky, druhá z večí a obě se vzájemně zkroutí o necelého půl kola. Ono asi těmi otřesy se to povolilo a netěsnilo. A kapkající voda někde musela odprsknout na drátek a bylo. Takže jsem to světlo pojistil silikonem a hotovo, myjeme dál a doufám dalších alespoň 7 let.

díky za rady a pomoci

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]