Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Televize - podsvícení

Od: honzay odpovědí: 2 změna:

Zdravim, řešim, jako mnoho lidí problém s podsvícením LED TV samsung eu32eh5300. Klasicky je vidět zlehka obraz v uplne tmě, jinak jen zvuk. Dneska jsem ji zapl, otíral displej hadříkem, když najednou podsvícení naskočilo. půl hodiny jsem na ní něco dělal, vypl a za 10 minut jí pustil znova. podsvícení jen probliklo a jsem tam, kde jsem byl.
Čím to může být? Čekal jsem skrat na led, pak mi to nedává smysl. Často jsem viděl, že lidi blikající obraz vyřešili novým kondenzátorem. Nevím, ale jestli šlo o stejnou situaci, kdy bylo minimum na displeji vidět nebo byl uplně černý.
Mohl by tohle dělat kondenzátor? Nebo někde jen dotyk a podobný nesmysl? TV jela asi 3 roky ok, teď přes rok vůbec, dneska jsem se k ní dostal na pár minut jí zkouknout.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

0x

Podle popisu tam je jen špatný dotek, možná v konektoru, možná na tištěném spoji (olovo v cínu je od EU zakázané, tak to dřív ztratí kontakt při tepelné námaze). Pokud si troufneš to rozebrat a zkontrolovat, zachráníš telku-jinak servis nebo nějaký šikovný známý.

hodnocení

0x

Může to být vakl ve spoji, nebo také špatný zdroj pro podsvětlení... Samozřejmě ten je řízený ... Není to jen obyčejný zdroj...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]