Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stará videokamera - jakou vybrat?

Od: mty odpovědí: 10 změna:
Dobre odpoledne, napadlo me poridit si nejakou starou videokameru ktera je sony a digital, ne kazety. ale nevim jakou. Nejlepsi co jsem nasel je sony dcr-dvd106E ale je i na DVD, coz ja nevyuziju. Dekuji za navrhy :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
No a co od toho očekáváte? K čemu vám bude sloužit? A proč vlastně starou?
mty
hodnocení

Nic profesionalniho, obcasne pouziti, na dovolenou atd. Jde mi jen o ten "feeling" stareho videa.

Neříká se tomu feeling, ale look. Je to ovšem k ničemu, hlavně to hnusné rozlišení a barvy. Nemusíš kvůli tomu kupovat starej krám, stačí bohatě mobil, na kterém nastavíš SD kvalitu a je to tuplem to stejné. Ve videoeditoru tomu přidáš nějaké artefakty vad obrazu a je to.

smode*
Pokud půjdete touto cestou, zvolte rozlišení 720x576 a filtr s názvem např. "VHS look" nebo "tube camera look".

smode*
hodnocení

0x
Dobrý den. Bohužel máte poněkud vzájemně se vylučující požadavky (digital vs. stará kamera, vzhled starého videa vs. záznam na kartu). Volbě "jedině Sony" už nerozumím vůbec. Pokud chcete skutečný feeling ze starého videa, pořiďte si například Panasonic M7 (starý CCD snímač a mechanika na velké videokazety) nebo pro echt zážitek jakoukoliv kameru se snímací elektronkou (vidicon, plumbicon). Jinak Vaše požadavky splňuje přesně i třeba taková FDR-AX53. Starý vzhled videa bych od ní ale moc nečekal.

Digital vs stará kamera se nevylučuje.

smode*
Uvážíme-li kazetopáskovou paměť tak to musím zcela souhlasit :)
zvodyvar

odkud šacuješ požadavek na starý vzhld

smode*

hodnocení

0x
Mám jednu Sony Digital 8 doma. Je jako nová, jen baterka je kaput. Kamera byla použitá úplně minimálně (nahráno asi 5 kazet). Říkám to úpřímně, nic si nevymýšlím, je to skutečně tak. Baterka je kaput, protože dlouho ležela ve skříni a vybila se natolik, že už je zkrátka po ní.
V případě zájmu se podívám, co je to za typ. Klidně bych ji za levno prodal. Mě se stejně jen válí ve skříni a takto by ji ještě alespoň někdo využil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]