Nejste přihlášen/a.
okay.cz/... Dobrý večer, začíná m ne zlobit moje stará televize, tak koukám po nové. Tuhle jsem našla a líbí se mi. Ale moc tomu nerozumím. Je to ta, co v ní je internet a to červené tlačítko, nebo ne? Děkuji.
Tak mám smolíka, oni už ji nemají. Teď jsem volala do obchodu. Už prý mají po celé republice jenom 4 a ty jsou vystavené, tudíž vybalené a nejdou už přeposlat do našeho obchodu, protože prý nevědí v jakém je stavu, tak to nechtějí riskovat. Já musím mít takhle malou, je to do ložnice a jiná se mi do mé "díry" na telku nevejde. Tak jdu hledat dál. nebo že by mi někdo z Vás poradil třeba nějakou jinou, ale nechci do ní vrazit majlant. Tak děkuji.
Dobrý den!
Nevadí, že již ji nemají! LG nabízí ve stejné velikosti dvě televize a to : televize.heureka.cz/... nebo novější : euronics.cz/... . Obě mají Full HD rozlišení, t.j. lepší než Vámi původně uvažovaná TV a jaké doporučují pořídit předchozí rádci.
Vitovec, ale ta druhá, na kterou dáváte odkaz je přesně ta, kterou jsem zde uváděla já, akorát já ji našla u Okay levnější. Pak jsem ji ještě našla i u jiných prodejců, ale všude je o 2 tisíce dražší. Jako ten Váš odkaz. Má ji také Datard, ale za 8 tisíc. Jenomže Okay ji má za 6 tisíc. A o to mi také šlo. Právě že se mi zdála za tu cenu hodně dobrá. A já mám LG značku už dlouhodobě vyzkoušenou a vždy jsem byla spokojená. Tak proto jsem hledala stejnou. Ale možná bude také dobrý Samsung.
Tak vidíte Tome, já jsem ani nezaznamenala, že u těch televizí je nějaké to rozlišení, které je u té levnější nějaké jiné. A jsem si na 100% jistá, že bych to doma ani nepoznala, i kdybych měla ty dvě telky vedle sebe. Tak mi přijde pro mne zbytečné platit za něco, co ani nepoznám. Navíc je to televize do ložnice a tam na ni koukám vlastně strašně málo, protože si nastavím vypnutí a do hodiny stejně usínám.
Je to spíš takový zvukový zvyk. Neumím bez toho už usnout.
zastávám názor že 1980x1920 je lepší a kdo tvrdí že v tom nevidí rozdíl tak má dle mne špatné oči (třeba moje choť).No ale u mne jde většina programů Full HD , ale jak tu někdo psal že mu tak jde jen čt1 - zda je tomu tak v pozemním vysílání nevím.
Červené tlačítko má každý televizní ovladač. A to i několikrát. Slouží na zapnout/vypnout, teletext, PVR, Recorder atd.
Ovšem možná je myšleno zda je TV vybaven funkcí Hbbtv a to je. Ovšem taky se ví, že funkce Hbbtv je ve vývoji, některé stanice již používají jinou normu a není jisté, zda TV vybavené Hbbtv budou zpětně kompatibilní.
příklade, nedělejte mi v tom zmatek. Všichni ví o jakém tlačítku mluvím, jenom Vy ne a schválně tady začnete mlžit, abych se v tom vyznala ještě méně. Mimochodem, to co jste mi poradil abych objednala kvůli tomu poslouchání YouTube v altánu, ten konvertisér, nebo jak se tomu říká, tak ten už mi přišel a je mi k ničemu. Napřed jsem o tom ani nechtěla mluvit, ale zase teď se zase snažíte jenom člověka zmást a ne mu pomoci. Vy jste mi vynadal, že je zbytečné abych posílala různé fotky, že to co potřebuji je jednoduché jako facka a já Vás poslechla. Tak mi to přišlo a můžu to hodit do popelnice, protože to vůbec není kompatibilní s tím vstupem, co já mám u toho monitoru. Tady máte foto. A te´d zase začínáte s tím, že červené tlačítko je na všelijaké funkce a místo abyste poradil člověku, který o tom moc neví, tak ho akorát ještě víc zmatete. Nechápu, co Vás na tom baví. Tady máte fotku, to co jste mi doporučil je malé a je to k ničemu. Proto jsem posílala fotky toho monitoru co mám doma, aby lidi kteří by mi opravdu chtěli pomoct viděli, jaké vstuy tam jsou. Kdybych tomu rozuměla, tak se tady neptám. A vy tomu asi rozumíte, ale jste divný člověk pomoc druhému nechcete, baví Vás člověku ublížit.
V tom případě stačilo napsat. Chci tu TV která má to tlačítko. Však víte které chci. Nedá se nic dělat.
To já mám tu TV která má všechny ty nové vlastnosti a parametry.
A co ty fotky. Mně nezajímají. Chtěla jste nějakou konverzi. Ode mne jste dostala typ, nakonec možná i použila. Tím to pro mne končí. Ovšem vytáhnout z Vás relevantní info to byla skutečně syzifovska práce.
Nepostačí na poslouchání YouTube v altánu telefon + bluetooth reproduktor? heureka.cz/...
Také to doma na zahradě řeším takto.
Víte co příklade? Trhněte si nohou. Vaše rady jsou k ho.nu a jediné co dokážete je, že se hádáte a chcete mít pravdu. A tu nemáte. Poradit nedokážete, protože jste zapšklý a protivný a pořád si chcete "honit ego" a tím jste začal být strašně nesympatický.
007, nepostačí, protože já nemám chytrý telefon a nemám chuť si ho kvůli tomu pořizovat. Nakonec jsem to vyřešila tím, že přenáším svůj počítač. Signál na internet tam mám silný díky tomu, že mám ten dlouhý kabel, (už jsem to zde dlouhosáhle vysvětlovala v jiné mé otázce) tak jsem momentálně docela spokojená. Akorát je mi líto, že tady mám ten pěkný velký monitor, který je nevyužitý, protože ta redukce co mi poradil "příklad", nebyla do něho vhodná. Ale jelikož to neberu jako něco, co by mi kazilo radost ze života, tak jsem to hodila za hlavu. Důležité pro mne je, že jsem to nějak vyřešila, i když to není zrovna ideální a mohlo by to být lepší, protože bych nemusela ten svůj počítač nosit sem a tam.
Nějak jsem zatoulal na ten váš příspěvek. Vy možná dokážete vyfotit Sněžku, ale vůbec ne to co je potřeba. Ta konverze byla z HDMI na VGA. Bylo vám vysvětleno jak vypadá konektor VGA a kolik má pinů. Na té vaší poslední fotce a ani nevím co to je, jsou konektory DVI a asi nějaký kabel s konektorem VGA a druhý DVI. Pokud nespočítáte piny, tak s tím nikdo nic nenadělá. Ostatně asi nikdo neví co vám vůbec přišlo a zdá se že dost brzo.
Z HDMI na DVI není potřeba žádná konverze. Stačí kabel (valí se mi doma), jenže není zvuk, takže nepoužitelné
Dostat zvuk z HDMI na DVI není nic jednoduchého. Jednodušší to je z HDMI na VGA
Jedině toto, nic levného
Ovšem k propojení nutný kabel s konektory DVI na obou stranách. Možná ten na fotce.
Příklade přišlo mi to, na co jste mi dal odkaz a je to tohle. Já jsem objednala jak ten "zlatý", tak i ten černý, protože jsem si myslela, že je každý jiný tak jsem si myslela, že si pak vyberu ten lepší. A oni jsou oba stejné. Tady máte foto. A ano, přišlo to hodně rychle, protože to už mám doma přes týden, ale nechtěla jsem už o tom mluvit, protože jsem se s Vámi nechtěla hádat. A navíc, já jsem tenkrát psala, že mi na ceně moc nezáleží, jenom tomu vůbec nerozumím, tak potřebuji vědět co přesně potřebuji. A z toho samého důvodu také nevím CO mám teda fotit a proto jsem dokonce našla i odkaz na ten monitor co mám doma, aby si to případně ten, co by mi chtěl poradit rozklikl a kouknul se se na popis přístroje odborně, jaké mám teda možnosti a co potřebuji koupit, aby mi to fungovalo.
Myslet ještě neznamená vědět. Ano je to konverze z HDMI na VGA a má vyvedené Audio. VGA rozhraním je vybavena většina starších monitorů.
A touto odpovědí, že myslet neznamená vědět jste pomohl jak? To, že víte jak se co jmenuje správně, to přece není žádná rada pro můj problém. Ale asi už vím, proč pořád chodíte kolem dokola a nedáte tu správnou odpověď. Vy to asi nevíte také. Já si klidně objednám tu věc za 15 $, ale už si nejsem jistá, že to je přesně to, co já potřebuji. Tak možná se podívá ještě někdo jiný a možná mi poradí srozumitelněji a účelněji. Protože pořád mi vysvětlovat, že jsem pitomá, to mi nijak nepomůže, to vím.
Když už fotím tak by mělo být vidět zda se jedná o jeden kabel, nebo dva. Podle popisu je to jeden. Nevím k čemu dříve sloužil. Jistě jde připojit k Android boxu předpokládám, že se jednalo o Evolveo a k monitoru s rozhraním DVI. Ovšem nemá zvuk. Není mi známo že by Android box měl výstup třeba na sluchátka. A jak v tomto provedení dostat z HDMI zvuk v současné době nevím. To centrum nevím co je na mysli, pokud tím nemyslíte ten Android box
Teď už budu jen spekulovat, když si trochu porovnám vaše informace. Cíl je někde na zahradě poslouchat YouTube, obraz není potřeba, pouze na výběr třeba nějakého klipu. Někde v altánu si dám Android box asi Evolveo. Musím tam mít napětí 220 Volt kterým ten box připojím k síti. Tím dlouhým LAN kabelem připojím box k internetu. To jest do jedné asi žluté zásuvky na routru někde doma v bytě. Mám menitor s rozhraním VGA. Pokud ho nemám tak si ho seženu. Všude se jich vyhazuje spousta. Do rozhraní VGA zasunu tu koupenou redukci. Redukci a Android box propojím kabelem který má na obou koncích HDMI konektor. Již mohu pustit Android box a na monitoru vidím jak pustit YouTube. Pořád ale nemám zvuk. Ten přiložený Audio kabel se jedním koncem zasune do toho koupeného konvertoru a druhý konec třeba se připojí nějaké aktivní reproduktory od PC či něco jiného co provozuje zvuk a má to Jack na Audio IN. Nic jiného už nemohu napsat.
VGA rozhraní na monitoru je to do čeho můžu strčit třeba ten jeden kabel na snímku co má tři rady pinů po pěti, takže celkem 15.
Doporučuji na toho priklad1 nereagovat a ignorovat ho. Na této poradně asi všude pouze rozpoutává dohady a tváží se jako by byl ten nejchytřejší člověk na světě který všechno ví a zná nejlépe a všichní ostatní jsou podle něho troubové. Asi se tím baví a tak mu nedávejme příležitost aby se bavil na náš úkor a ignorujme ho.
Víš co ty chytráku. Tak si to celé přečti. Kde jste byli. Já ji z těch hrozných informací doporučil přesně ten konvertor který si koupila. Že si koupila dva je její problém. Že pak nešel narvat do jiného monitoru než bylo původně uvažováno, zase její problém. A ještě si troufla se pošklebovat jak jsem ji blbě poradil. Takže mnou vybraná redukce nakonec si sama sobě pochválila jak ji to dobře funguje. Zajímavé. První poznatky z její strany byly, že to byla rada naprd. A co vy, proč jste ji neporadili. Žvanit to vám jde. Nic nového pod sluncem.
O nikom jsem nikdy nepsal že je trouba. Ovšem u tebe udělám výjimku.
jde přece o jeden kabel, ten samý, na který jste posílal odkaz. Na fotku se mi prostě nevešel v cleku. Ten je součástí toho monitoru co mám doma. Ten má ale 24 zoubků a ten monitor má dva vstupy, ale oba jsou na 24 zoubků. Nemám kam zastrčit ten z Číny, oba mají jenom 15 zoubků, do toho mého monitoru nepasují. Byla jsem zde poučená, že té krabce se správně říká multimediální centrum a ano, je to to Evolveo. A není tam dírka na zvuk, proto potřebuji něco, co má také audio vstup. Tam strčím jeden konec a druhý konec strčím do mých reproduktorů, které mám doma a používám je. Takže to co potřebuji je něco, co bych mohla jednou stranou připojit k monitoru a musí to mít 24 zoubků na opačné straně toho něčeho musí být zase vstup pro kabel HDMI a plus také audio dírka. Takže něco co vypadá jako to co mi přišlo, ale musí to mít na straně VGA output - výstup, 24 zoubků. ne pouze 15.
Jediná možnost mít monitor s VGA vstupem. Patnáct pin tři řady. Jak dostat z Evolvee zvuk, případně z připojeného kabelu s koncovkami hdmi a DVI nevím. To musíte zkusit někoho jiného.
Ještě jedna možnost, ale je to prasárna. Váš monitor připojíte tím kabelem s koncovkami HDMI a DVI k Evolvee. Naladíte YouTube a pustíte klip (sadu). Oddělat kabel od Evolveo a dáte kabel s koncovkami HDMI. Na konec připojíte koupenou redukci. Do Audio OUT připojíte Audio kabel a taky nějaké reproduktory. Nebude obraz, bude zvuk. Aspoň to tak vyzkoušejte. Třeba se povede.
Tak hlásím, že mi už všechno funguje. Ne teda na tom monitoru co jsem chtěla původně kvůli tomu, že se dá obrazovkou otáčet kolem dokola a všelijak ji nastavit. Tak jsem si zase přinesla z garáže ten Acer, který je obyčejný, ale má tu malou dírku na 15 zoubků. Tak jsem to našroubovala do něj a připojila. Mám všechno jako v normální televizi a to i se zvukem! Moje reproduktory fungují také. Tak jsem moc spokojená, ale raději bych měla to samé k tomu druhému monitoru, kvůli té pohyblivé obrazovce. Posílám fotky jednak toho jak jsem to připojila, jak to funguje, ale foto je špatné kvůli světlu a pak také foto toho druhého monitoru, co nemám tu správnou "převodovku". To je ta třetí fotka. Je to značka HP.
Rozumím. Takže nakonec se našel monitor s VGA. Když jsou správné a úplně informace není problém nalézt správné řešení a ať si říká kdo chce co chce. Je mi to úplně u...dele. Pokud není potřeba obraz, respektive jen k nalezení nějakých klipů na YouTube, tak nechápu proč by vadilo, že chybí otáčení monitoru.
Redukce je tedy užitečná a že je k ničemu je tedy nesprávné hodnocení. To že jste si koupila dvě je váš problém. Nikdo vám nic takového nenabizel.
Tak příklade, teď jsem Vás nachytala, že Vy si vůbec nic nepamatujete. Od samého začátku tady přece řeším právě ten problém, že mám dva monitory, které mají pouze vstupy VEGA a já potřebuji vstupy HDMI. A Vy mi teď napíšete, že jsem to měla říct hned? Tak tohle je Vaše dpověď, tak se nevymlouvejte, že jste to nevěděl.
priklad1
24.04.20 15:31 [nahlásit]
Pokud rozumím a má se jednat o připojení Android boxu k PC monitoru který má vstup VGA tak stačí toto.
Ovšem pokud nebude monitor vybaven reproduktory tak se ještě musí připojit
Zdroj: poradte.cz/...
Já tady celou dobu mluvím o jednom a tom samém. To Vy v tom tápete, nic si evidentně nepamatujete a ještě děláte pitomce ze mne. Což mi je opravdu fuk, jestli si Vy o mně myslíte, že jsem pitomá, tak si to myslete, ale alespoń si zapamatujte, co kde píšete. A hlavně, nebuďte tak strašně protivný. Já bych Vás s touhle povahou doma nechtěla, ani kdybyste mi tady uměl všechno opravit a zapojit a ještě mne živil.
Nic jste mne nenachytala. Zmínila jste se o VGA a taky se na tom stavělo celé řešení. To že se vám líbil jiný nepoužitelný monitor není můj problém.
A ukažte mi větu kde píšu, že jste to měla říci hned.
A jak jsem dala ten odkaz na tu Vaši odpověď, tak tam to je celé. Co Vy mi odpovídáte a jak nesmírně težké je se s Vámi domluvit. Já jsem si napřed myslela, že jste právě v tomhle hodně znalý, ale teď mám pocit, že to možná ani tak není, že sice něco znáte a umíte to správně pojmenovat, ale nakonec nedokážete lidem pomoct, protože máte tak blbou povahu, že se na Vaše rady vykašlou a budou hledat pomoc jinde. Tak protivného a nesnášenlivého dědka, jsem fakt nezažila.
Proboha, co to tady pácáte ještě Vy, pane Svatoslave. Nic takového dokupovat nemusím, protože mi to funguje a zvuk mám dobrý. Umíte číst, nebo ne? Jasně píšu, že mi to funguje i se zvukem a vůbec není příšerný, je normální.
A příklade, nevím proč by byl lepší monitor nepoužitelný, když je použitelný ten horší. Vy také máte nějaký koronavirovirový kolaps mozku. Já neříkám, že jste se nesnažil, ale dojít s Vámi k nějakému použitelnému výsledku je opravdu nadlidský výkon. Vy nikdy neuznáte, že jste něčemu nerozuměl. Já už se na to vykašlu, protože jsem dosáhla svého. Jednoduše mám to co jsem chtěla a i když jste mi v tom udělal docela dobrý "guláš", tak jsem si dokázala z těch Vašich zavádějících odpovědích vybrat ty informace, které mi nakonec posloužily. Ale bylo tak fakt hodně náročné, když teď vidím, jak to bylo jednoduché a jak jste mi mohl poradit jednoduše, kdybyste chtěl. Nebo jste chtěl, ale neumíte radit a musíte mlžit, protože Vás to nějak uspokojuje. Nakonec to je fuk. Ale když existuje ten přechod VGA na HDMI s 15 piny, tak musí existovat i s 24 piny, do toho lepšího monitoru. Já to určitě neumím správně pojhmenovat a říkám tomu "zoubky", ale Vy, jestli tomu opravdu rozumíte, tak víte o čem mluvím, protože to navíc ještě fotím. tak buďto nechcete rozumět, nebo fakt nerozumíte a to by bylo horší. Pro mne je důležité, že mi funguje alespoń ten jeden monitor. Ale kdybych neměla v hlavě mozek a nesnažila se dekryptovat ty Vaše zavádějící rady, tak mám ho.no. Jestli to děláte úmyslně, tak máte problém...
Promiňte, já si koupil nedávno za tři tisíce televizor, zvuk má příšerný... Tak jsem to bral podle toho, že každý televizor má už z výroby špatný zvuk...
Svatoslave. To Vy mi promiňte. Já se tady s rádcem "příklad" už nějakou dobu dohaduji o něčem úplně jiným a do toho jste odpověděl Vy k původní otázce. Ale v dnešní době kupovat telku za 3 tisíce, snad ani není možné. Asi jste koupil v nějakém bazaru a ošidili Vás. Tak se na mne nezlobte, že jsem se na Vás obořila. Ale příště si kupte televizi v obchodě a nevěřte všem lidem. Dneska mají televize zvuk dobrý, nic příšerného, opravdu. A nic k tomu dokupovat nemusíte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.