Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ostření na palec

Od: vaclav1® odpovědí: 2 změna:

Dobrý den přeji. Chtěl bych na svém fotoaparátu Panasonic Lumix G5 nastavit ostření na palec. Nějak ale nemohu přijít na to, jak na to. Oddělení ostření od spouště se mi zadařilo, problém mám však s přiřazením funkce ostření na některé z tlačítek Fn (1,2,3,4 nebo5). V menu nemohu ( neumím ) nalézt tuto funkci abych ji přiřadil. Spousta jiných tu je, ale ostření, ( to oddělené ) ne. Navíc mám menu v angličtině, přeložené mimo fotoaparát v papírové formě kompletně do češtiny. Najde se prosím mezi vámi někdo kdo má s tímto zkušenost a pomůže mi? Úplně nej by to bylo od někoho z ČB. Jde vůbec vlastně u tohoto fotoaparátu ostření na palec provést? Díky za info. Václav.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

U fotoaparátů jde na Fn tlačítka nastavit pouze uzamčení zaostření či expozice. Průběžné ostření ne (tedy alespoň co vím). Postrádalo by to narozdíl od ostření spouští smysl.

manualypdf.cz/...

V odkazu na manuál vyber vpravo nahoře CS jazykovou verzi

Ostření na palec

jofa*
hodnocení

3x

Váš foťák neznám ale pokud to jde, měl by jste hledat v menu- vlastní nastavení kláves- vybrat klávesu u které jde změna- tam zvolit co k té klávese jde přiřadit a zvolit AF-zapnuto nebo AF zámek. Potom to bude na palec. Samozřejmě spoušť je stejná na ukazovák. Takto to mám u SONY Alfa 77II. Tam je takových možností, že ani nevím k čemu jsou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]