Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych si vyměnit vypínač u jedné lampy, původní přestal fungovat, tak jsem koupila nový vypadá takto... ten starý byl jiný ( nemohu to tedy přisroubovat jak to bylo) a tak bych potřebovala poradit jak tento zapojit ve šnuře jsou hnědá, modra a zelená barva drátu. Ten nový přikladám na fotce. Děkuji za pomoc
Hnědý cvaknout, odizolovat po cca 8mm a zapojit pod šroubky (ty v úhlopříčce); zbylé dva (modrý a zelenožlutý) nechat v celku a protáhnout okolo toho vnitřního "vypínače"...No a ten kabel musíte předem odizolovat v trochu větší délce, než jsou uchycující svorky pro kabel...to znamená odstranit tu vnější izolaci vodičů...a teď se do mně, milí rádci, pusťte, že v tomto případě ...radím
Poradil bych stejně. Jen mi tam chybí zapojení původního vypínače (přerušení vodiče/vodičů) a návod na jejich propojení, nejlépe svorkami nebo pokud je to reálné spojením, propájením a následnou správnou a kvalitní izolací.
Pod šroubky v "uhlopřičce "určitě ne. Dle mého jsou tam takové rychlospony, nebo jak se to jmenuje... L1-L2.
Tak zvaný šň¨rový(mezišňůrový) vypinač je vždy zapojen tak,že jeden vodič je průběžný,tedy není nikam připojen,a druhý je přerušen a zapojen na šroubky kontaktů.Přerušen je vodič s průchodem fáze.Logicky při výměně také respektuji průběžný vodič Dva volné šroubky budou k disopzici až po odkrytí krycí destičky.Hodila by se i fotka vadného vypinače.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.