Dobrý den, potřebovala bych poradit. Mám Samsung Galaxy A40, který má USB c konektor, jenže si teď plánuju koupit powerbanku. A teď nevím jestli mám mít klasickou a nebo si koupit s USB c . Mám totiž PC a ten nemá USB c konektor. Jsem z toho zmatená. Děkuju.
pokud ma powerbanka uvedeno usbc je to jen pro nabijeni samotne powerbanky, jinak jako kazda powerbanka ma obycejne usb do ktereho se strci nabijeci kabl od telefonu. Celkove usbc je lepsi protoze se neopotrebuje jako miniusb a muzete powerbanku nabijet i nabijeckou od telefonu pokud nema rychlonabijeni.
Může nabíjet nabíječkou od telefonu i když rychlonabíjení má. Ale nabíječkou od telefonu přece můžu nabíjet i powerbanku s micro USB, jen použiju správný kabel
joudic*
nikdy nevite jakou technologii je pwb udelana a obecne se nedoporucuje palit 32W apod do nahustene tenke pwb s treba 10-20000mah. Bude se velmi zahrivat atd, jinaj spotreba microusb kabelu je obrovska.. proto mam magneticky kabl a asi 10 koncovek ktere jsem nacpal do vsech periferii co mam.
Nabíječka nikam nic nepere. Nabíječka (napájecí zdroj) poskytuje napětí 5V (pokud podporuje rychlonabíjení, tak se se zařízením může "domluvit" na vyšším napětí) a je schopna dodat svůj maximální proud. Zda si tento proud powerbanka vezme nebo ne, záleží na ní. Mám malou powerbanku a je úplně jedbo jestli ji nabíjím starou 1A nabíječkou, nebo novou s rychlonabíjením, protože powerbanka si bere maximálně 800 mA. Mimochodem pokud powerbanka neumí rychlonabíjení, tak do ní nepůjde těch vašich 32W ani se seberychlejší nabíječkou.
Powebanku si kup s USB-C a do PC si kup redukci..stojí pár korun.. Hlavně si nekupu PB podle ceny..Důležitý je napětí, které PB dává ven. Tzn. jak rychle bude dobíjet. Aby se ti nestalo, že to budeš mít furt na drátě a nic se ti nedobije. Tohle moc lidí neřeší a pak nadává na nekvalitní PB
A člověk by řekl že napětí musí být stejné jen se mění mA ale zřejmě ne. Každopádně váš mobil musí trpět jestli do něj pouštíte víc voltů aby se rychleji nabil
@dexolus lehce vyvrátím Vaší odpověď. Zkuste si načíst něco ohledně QuickCharge. Nabíječka do mobilu pouští vyšší napětí, tím pádem je nižší proud a není takový úbytek na kabelu, případně i nižší nárok na kvalitu kabelu. Můj telefon podporuje QuickCharge 3.0 a nabíjecí napětí je 12V a maximální proud 2,25A (27W). V mobilu se pak napětí snižuje na nabíjecí napětí lithiových baterií. Proud který následně teče do baterie je zhruba 6A a mobil je nabitý za 30 minut.
Pravda pravda. Je to nějaká doba kdy jsem to naposled študoval.. Dneska už je plno věcí jinde.. Tudíž se hluboce omlouvám pánovi za mou neznalost A děkuji za poupravení aspoň jsem se zase něco naučil
To USB-C na powerbance bude stejně pravděpodobně dělané na nabíjení jenom té samotné powerbanky. Hlavně doporučím pokud tvů mobil podporuje quick charge, tak se podívat i po powerbance, která to dokáže taky. Je to pak daleko rychlejší to dobíjení. Rozhodující pak je i kapacita. Pro mě bylo 10000mAh celkem málo, takže jsem bral 15000.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.