Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chtěl bych se zeptat s jakou značkou spotřebičů máte dobré zkušenosti, popřípadě co zvolit.
Zatím přemýšlím takto:
myčka-Bosch
mirkovlnka Whirpool
ostatní elektrolux (indukce, parní trouba, odsavač)
Je elektolux dobrá volba?
Co do kvality je to jedno. Ceny jsou různé. Vyhýbal bych se tedy extrémům. Osobně to mám doma jak v muzeu a tvrdošíjně držím při životě co se dá. Vysmíván mnoha "rádci". Náklady na údržbu za posledních 10 let? Lednice 0 (stáří cca 15 let, 2 opravy v záruce, něco lepidla a spotřební materiál nepočítám). Sporák 0, stáří 20 let, žárovky nepočítám. Mixer 0 - stáří 10 let, kompletní rozborka a sborka, předělání uložení ložisek, vyhazování metel - jinak to měl za sebou. Pračka do 1000, stáří 22 let, výměna čerpadel, rozborka a čištění programátoru. Rychlovarná konvice - vydržela 18 let a odešla (degradace plastu), nyní nová. Mikrovlnka - rozborka a sborka, nyní 200 Kč za nový knoflík přepínače - ne, že by nešel opravit, ale když je k dispozici originál... Elektronika, to je něco jiného - tady to kolikrát morálně zastará dřív, než stihne zabrat nějaké kurvítko.
Dnes je to asi jedno doba kvalitních spotřebičů je prostě pryč.Jen s nostalgií vzpomínám na naší starou pračku a myčku AEG.Nedávno jsem okukoval lednici Liebherr byla to kdysi špička v chladící technice.Když jsem viděl ty laciné plasty,panty,police...ani nekomentuju.
Vyhnul bych se výrobkům které jsou opravdu "super levné"..
Zaměřte se na kvalitu a dostupnost servisu a když si dáte práci a pohledáte tak výrobci často u některých výrobků nabizejí 5 letou záruku ! To je v době dnešní nekvality to hlavní.Dva roky utečou jako nic a sám víte kolik stojí po záruční opravy,doprava atd..
Ale pozor ! záruku 5 letou přímo u výrobce.Nezaměnit to s přidanou připlacenou zárukou od prodejce ve formě pojištění ! To není záruka ale připojištění kde je problém při plnění.
taky jsem nad nimi přemýšlel, vybírám spotžebiče do 80tis... ale třeba myčka bosch mi přijde, že umí více než elektrolux ve stejné cenové hladině...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.