Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kuchyňské spotřebice_značka

Od: kocicak90 odpovědí: 8 změna:

Zdravím,

chtěl bych se zeptat s jakou značkou spotřebičů máte dobré zkušenosti, popřípadě co zvolit.

Zatím přemýšlím takto:

myčka-Bosch

mirkovlnka Whirpool

ostatní elektrolux (indukce, parní trouba, odsavač)

Je elektolux dobrá volba?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Je to úplně jedno.
Buď budete mít štěstí, nebo smůlu..
Hoďte si korunou.

Co do kvality je to jedno. Ceny jsou různé. Vyhýbal bych se tedy extrémům. Osobně to mám doma jak v muzeu a tvrdošíjně držím při životě co se dá. Vysmíván mnoha "rádci". Náklady na údržbu za posledních 10 let? Lednice 0 (stáří cca 15 let, 2 opravy v záruce, něco lepidla a spotřební materiál nepočítám). Sporák 0, stáří 20 let, žárovky nepočítám. Mixer 0 - stáří 10 let, kompletní rozborka a sborka, předělání uložení ložisek, vyhazování metel - jinak to měl za sebou. Pračka do 1000, stáří 22 let, výměna čerpadel, rozborka a čištění programátoru. Rychlovarná konvice - vydržela 18 let a odešla (degradace plastu), nyní nová. Mikrovlnka - rozborka a sborka, nyní 200 Kč za nový knoflík přepínače - ne, že by nešel opravit, ale když je k dispozici originál... Elektronika, to je něco jiného - tady to kolikrát morálně zastará dřív, než stihne zabrat nějaké kurvítko.

Bože, co to zde píšete, že vám stačí normální věci! Já jsem myslela, že jsem sama na "celém světě"! Je pravdou, že dnes je to jedno. My máme doma fén, který je dnes v retro oddělení muzeí a přitom vydržel déle než 3 další, které jsme si koupili, protože tento byl "zastaralý".

hodnocení

0x

Dnes je to asi jedno doba kvalitních spotřebičů je prostě pryč.Jen s nostalgií vzpomínám na naší starou pračku a myčku AEG.Nedávno jsem okukoval lednici Liebherr byla to kdysi špička v chladící technice.Když jsem viděl ty laciné plasty,panty,police...ani nekomentuju.

Vyhnul bych se výrobkům které jsou opravdu "super levné"..

Zaměřte se na kvalitu a dostupnost servisu a když si dáte práci a pohledáte tak výrobci často u některých výrobků nabizejí 5 letou záruku ! To je v době dnešní nekvality to hlavní.Dva roky utečou jako nic a sám víte kolik stojí po záruční opravy,doprava atd..

Ale pozor ! záruku 5 letou přímo u výrobce.Nezaměnit to s přidanou připlacenou zárukou od prodejce ve formě pojištění ! To není záruka ale připojištění kde je problém při plnění.

hodnocení

0x
Osobně mám doma v kuchyni vše Electrolux a maximální spokojenost.
Dále mám tak nějak rád mít vše od jedný firmy. Když někam přijdu a je každý pes jiná ves, působí to takovým roztříštěným dojmem.
Ale co člověk, to názor.
kocicak90
hodnocení

taky jsem nad nimi přemýšlel, vybírám spotžebiče do 80tis... ale třeba myčka bosch mi přijde, že umí více než elektrolux ve stejné cenové hladině...

Má více programů, nebo jak umí víc?
V drtivý většině případů se stejně používají tři čtyři programy. Ať to je myčka, pračka či sušička.
Já osobně kupuji takový lepší střed. Za posledních několik let byl jediný problém s mikrovlnnou troubou. U jednoho spínače spečený kontakty. Nalezení závady asi půlhodinu, oprava pět minut.

hodnocení

0x

Ještě mě napadlo, různé přístroje atd. testují v časopise Dtest. Dá se to najít i na netu a je zajímavé, že často jsou kvalitnější třeba spotřebiče o třetinu levnější než jiný model.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]