Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propojení prodlužovaček (2x40m) kab.3x1,5mm

Od: root odpovědí: 3 změna:

Zdravim, chtěl bych posekat zahradu elektrickým křovinořezem o příkonu 950 W, ale mám jen 40 m dlouhou prodlužovačku s průřezem 3 x 1,5mm2. Zapojené to mám do zásuvky na baráku, nevím kolik to má chránič atd. V elekřině se absolutně nevyznám! Na té zásuvce je napsáno 16/250, takže předpokládám že 16A/250V. Zatím jsem na této zásuvce s prodlužkou 40m nezaznamenal se sekačkou žádné problémy, seká vpohodě, nepřehřívá se, výkon zdánlivě ok. Problém je jen v tom, že mi těch 40m nestačí a potřebuju alespoň dalších 40m a tudíž uvažuju o propojení s dalším bubnovým prodlužovákem s 3x1,5mm a zajímá mě tedy, zda je to takto možné a bezpečné. Případně bych šel do 30m, ale původně jsem chtěl koupit 50m. Ale 90m by bylo už asi opravdu moc, nevím co těch 80m. Děkuju za ochotu číst tento román, případně za rady : )

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Bez problému to zapojte. Na těch 5 A třeba půl kilometru.

No, těch 80m je v pohodě, ale toho půl kilometru teda nevím nevím :)
Propojení prodlužovaček (2x40m) kab.3x1,5mm
root
hodnocení

diky moc! Objednávám tedy těch 50m prodlužku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]