Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu. Rozbil se mi externí disk. Nemáte někdo zkušenost, zda se dají data obnovit, popř. v jaké cenové relaci. Dále pak, zda je možné uplatnit (opravu ...obnovení dat) na pojistku domácnosti.
Děkuji a přeji hezký den
Jak se rozbil? Většinou u externího disku odejde box, spíš než disk samotný. Úplně nejčastější je vylomené USB, to jsem jen u známých řešil už asi 10x.
Potom stačí koupit nový box a do něj disk přehodit, dá se koupit asi od tří stovek. Nejsložitější na tom je někdy rozebrat starý box, protože málokdy je běžně rozdělatelný, většinou je potřeba trošku hrubší síly a zničit ho
Vidíš, tohle mě nenapadlo, poněvadž je to jak s tou blondýnou a benzínem v autě
Samozřejmě máš pravdu a rozebrat box za cenu jeho zničení za zkoušku stojí, před tím, než si za to naúčtuje opravna nehorázné prachy.
Máš body, i když mě předběhneš
Děkuji za odpověď. Disk jse dal do specializované opravny, kde mi bylo sděleno, že jsou poškozené čtecí hlavy. Cena za záchranu dat cca 13 000,- Kč ...tak s tím už mi asi nikdo neporadí?...za případné odpovědi předem děkuji JanaH
Vždycky je otázka jak se rozbil a jestli je to definitivní. Profesionální obnova dat z opravdu nefunkčního disku je sice v zásadě možná, ale jsou to vyšší tisíce a to se asi vám nebude chtít dát.
Spíš bych se ptal, jestli umřel definitivně, nebo jestli v nějakém režimu ještě nepůjde podojit. Nastojato, zchlazený nebo podobně...
Ostatně - externí disk - není vadný jenom "obal" s nějakou tou elektronikou a samotný disk uvnitř v pořádku?
Aby to šlo zaplatit z pojištění (členů) domácnosti, musel bys tvrdit, že ten disk není Tvůj, a že jsi ho kamarádovi zničil vlastní neopatrností. Podívej se, na co přesně jsi vlastně pojištěn...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.