Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spalena USB nabijecka

Od: johnyy864 odpovědí: 10 změna:
Zdravim vcera vecer jsem dal nabijet timto usb adapterem telefon rano shozeny v byte i na chodbe chranic a pozdeji ted k veceru odhaleno spalene "vnitrnosti" mohlo dojit k pozaru kdybych spal popr odesel nekam a nabijel tam nejake elektro? A nebo proste jen klasicky smejd z ciny (wish) ktery ma tak kratkou zivotnost? (rok a neco malo)
Spalena USB nabijecka
Spalena USB nabijecka #2
Spalena USB nabijecka #3

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak je celkem pravděpodobné, že občas se něco spálí či že to odejde... Nebyl bych z toho tak vykulenej..

Prostě to tak je...

Celkem je tedy i fajn, když se nic vážného nestane...

Zažil jsem jak vyhořel zdroj od renomované firmy a oprava stála 100.000 ...

Hoří automobily Tesla ... Ty jsou zrovna americký šmejd... Články v Tesle nejsou vyráběny Číně...

hodnocení

0x
Ano,k požáru mohlo dojít. Bylo štěstí že vám vypadl jistič. Takovéto adaptéry nemají velkou životnost,aneb šmejdy z číny,ale to je dnes vše. Elektronika uvnitř ošizena co nejvíce to šlo. Každopádně ji vyhodit a sehnat jinou, ideálně se stejnými parametry ale jinou značku.

Pokud jde o čínský šmejd - dodají, co objednáte. Kosmickou kvalitu nebo šunt. Co objednáte, to dostanete. A zaplatíte.

hop®
hodnocení

0x

Ano, je to šmejd. Jen nechápu, kolik máte v bytě chráničů a proč vypadly...

Jedna věc mi ale nesedí. Jak mohl vypadnout chránič když je nabíječka spotřebič s dvojitou izolací? *nevi* Využívá vodiče L a N , tudíž by obvod byl uzavřen tak jak má a vodič PE je nevyužit. Tazatel myslel zřejmě myslel jistič,jen nezná správné názvosloví. Je to lajk kterému to lze odpustit. Jinak,pokud je nabíječka v záruce tak reklamovat.

olinl
hodnocení

0x

Osobně bych nabíječku v záruční době reklamoval s tím, že byla možnost požáru-ať dodejci i prodejci trochu zatlačí na kvalitu od rádobyvýrobců v soudružské Číně. Pár vyhořelých nabíječek na mobil, zdrojů z mikrovlnky, televizí, rádií, indukčních varných desek, mixerů atd. jsem už viděl a drtivá většina čínská "Si Ťin-pchingova pomsta".

Pokud dodejce - procejce a jejich tlačení - pokud si připlatí, dostanou vyšší kvalitu. Myslíte si, že v ČR existuje výrobce, která dokáže vyrobit alespoň papírovou krabičku na nabíječku a dodat ji do Číny za cenu, za kterou dodá Čína nabíječku i s krabičkou a dopravou?

olinl

ra252-osobně jsem neviděl "současný" čínský výrobek nebo jeho část, která vydržela déle jak tři-čtyři roky. Vyjimka by se možná našla, ale souhlasím s tím, že to může ovlivnit i výrobce spotřebiče jakožto celku (u elektroniky apod. určitě). O dopadu na životní prostředí se ani zmiňovat nebudu.. Vím že se dá vyrobit i kvalitní výrobek-nedávno jsme v práci měnili japonský frekvenční měnič od Mitsubishi, který sloužil 24 let a to byl v poměrně vlhkém prostředí. "Bouchly" elektrolytické kondenzátory a vyhořel i kus tištěného spoje. Každopádně je to o nás lidech a "radosti" hned po záruční době jít nakoupit další skvělý výrobek..

No, mě zatím žádný čínský výrobek nezklamal, ale používám většinou jen součástky nebo moduly.

Ale myčka Bosch nám hořela plamenem. A šlo o vadu, o které výrobce věděl, ale veřejně ji nehlásil. Jen dal opravu zdrama nebo slevu na novou myčku ..

111®
hodnocení

0x

i chránič klidně spadne nadprudem..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]