Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Červené oči na fotkách - proč?

Od: crixus* odpovědí: 17 změna:

Ahoj, jen tak ze zvědavosti mě napadlo... čím to, že jsou na fotkách oči červené? Děkuji :)

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

raadek*
hodnocení

3x
Cervene oci zpusobuji roztazene zornicky oci pri foceni bleskem na mene osvetlenem miste. Svetlo blesku se odrazi od ocniho pozadi a tim se na fotkach objevi cervena barva. Je to neco podobneho jako, kdyz na tebe v noci kouka kocka nebo pes, kterym staci malo svetla k odrazu a oci jim sviti. Tomuto projevu se predchazi lehkym oslnenim vykonnou diodou tesne pred pouzitim blesku. Tim se zornicky zuzi a eliminuji se cervene oci. Nebo se pouzije externi blesk v urcite vzdalenosti od fotaku. R.

Ano a v podstatě jak se píše, k tomuto efektu dojde za menšího okolního osvětlení. Paprsek se v oku odráží ven vždycky, ale při např. denním světle již není vidět. Protstě je to jakoby jste viděl světlo z Vašeho oka zevnitř, které tam vešlo a odrazilo se zpátky ven :D.

papene*

*sok*Tak to znamená, že záleží i na očích.Protože u každého se to projevuje jinak.I když je fotka dělaná za stejných podmínek.

doplněno 15.01.10 13:55:

Díky za vysvětlení.

petr123*

Nezáleží až tak na očích, záleží na úhlu mezi objektivem, očima a bleskem. A také na poměru okolního osvětlení proti síle blesku.

ar*
hodnocení

0x

fotografovani.cz/... . Co takhle kouknout na Google

petr123*

No napsat "co takhle kouknout na Google" můžeš napsat na 95% otázek na Poraďte, touhle logikou se tenhle web může rovnou zrušit...

myslim, že přispívatel petronel neudělal nic špatného... pokud se nepletu je vkládání odkazů na web zde povolenou a i často užívanou záležitostí. Kolikrát jsem touto cestou našel to, co jsem potřeboval, v mnohem kratší a jasné podobě, než se třeba zde může objevit. :-P takže bych to úplně neodsuzoval. Mě to osobně to častokráte vyhovuje.*palec*

ar*

To si nemyslím je tisíce otázek které na googlu člověk nenajde ,ale pokud to je hned 5 odkaz na googlu je fak jenom lenost a pohodlnost si něco zjistit sám. To je můj názor.

Něco jiného by bylo kdyby se ptal v jakém programu nejlépe oči odstranit jaký kdo má "fígl" aby nevznikly a podobně. Nicméně jsem dal odkaz a doporučení kde je možné také nějaké odpovědi njít.*cteni*

pearmonik*

mi to prijde ze nekteri tazatele google tady ani neznaji, by se jim to mohlo pripomenout pred vlozenim otazky a kdyz to neni tam tak alespon v ospovedi,at nemusi na odpoved cekat a najdou si ji sami hned. Nekdo si asi rad pocka

crixus*
hodnocení

Kdybych chtěl slyšet "Koukni na google" tak jsem se mohl zeptat puberťáků někde na chatu. Vidíš, že tady jsou lidi ochotní odpovědět, tak jsi si tu poslední větu klidně mohl odpustit.

A ohledně programu, kterej to dokáže odstranit, to je mi celkem fuk. Ptal jsem se čistě ze zvídavoti jak je tento jev vůbec možný.

ar*

Hošičku pubertu už mám bohožel dávno zasebou a dokonce už i moje děti. Odkaz který jsem Ti dal v odpovědi byl dle mně plně dostačující a zodpověděl tvoji otázku. Není problém použít ctrl+c a ctrl+v a vydávat to za své všdomosti ,ale proč dělat chytrého. A že jsem Ti připsal kouknout na googl je taky rada,když tě to samotného nenapadne. Naše generace je zviklá se s problémem trochu poprat než se hned ptát. Dle tvého fota jsou na to Chatu tvoji vrstevníci. V životě se Ti ještě hodněkrát stane ,že se hloupě zeptáš (tak jako se to stalo každému) ale nesmíš se hned čertit. *tuc*

crixus*
hodnocení

Ano přiznávám, je mi 19 a na chatu je plno mých vrstevníků a vás/tebe jsem jako puberťáka neoznačil. Proti odkazu, který jste/jsi mi sem dal jsem také neřekl ani slovo. Omlouvám se jestli jsem napsal něco nevhodného, ale bohužel jsem na větu "Použij google" už alergickej. Takže ještě jednou promiň te za předchozí zprávu, odpověď jsem získal, to je pravda.

Ps.: Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec... Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.

ar*

V pohodě já se nijak nezlobím a klidně tykej. Zeptat se není žádná ostuda nikdo není dost chytrý aby znal všechno. Jenom je potřeba to zkusit nejprve sám a když pak nevím jak dál tak se zeptat. To namyslím nijak zle ,ale tak se člověk nejvíc naučí.

To že jsi na slovo Googl alergickej ,nojo ale když tam člověk nejvíc najde i když samozřejmně existuje více vyhledávačů.

Takže klídek a klidně se ptej.*pivo*

vladajanis*

Petronelli, obdivuji tvůj klid a nadhled, když čtu některé reakce na tvé rady.Já osobně bych to takto nezvládl, všechna čest.A zároveň skládám poklonu k tvým znalostem a zkušenostem.Myslím to opravdu upřímně.Vláďa

ar*

Díky to potěší ,ale ve skutečnosti takový flegmatik nejsem spíše naopak. Občas musím použít toto (FOTO)

Doufám ,že to nemyslíš upřímně jako Standa Gross.

Červené oči na fotkách - proč?

pepyk93*
hodnocení

0x

Odpověďi jsi už dostal,ale pokud tě to stále zajímá,tak se můžeš ještě mrknout sem : cs.wikipedia.org/... ;)

Třeba tam najdeš ještě něco nového...:)

arecibo*
hodnocení

0x

Já mám kontaktní čočky, a jak mne vyfotí bleskem v tmavé místnosti, tak mám krásně červené až bílé oči. Je to odleskem blesku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]