Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dá se přes signál WI FI přijímat program TV

Od: karlosdos* odpovědí: 12 změna:

Potřebuji poradit , mám starší televizor LG a ten nemá dekodér na příjem DVBT 2, mohu tam zapnout nějaký dekodér převaděč abych mohl přijímat tv signál? Doma mám kabelovku od Netboxu , nechci kupovat další dekoder.

Děkuji za tadu.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Proč řešíš příjem pozemního vysílání DVB-T2 když máš Netbox? To přece nemá nic společného. Netbox ti posílá TV programy po Internetu do tvé krabičky (tuším se to jmenuje KUKI) a k té máš připojený televizor. Nemá to nic společného s tím, jak se TV vysílá přes antény.

Nesmíš se tak nechat masírovat reklamama, a když už, tak si přečíst a poslechnout všechno. Všude se jasně říká / píše, že přechod se netýká těch co mají kabelovku (libovolnou) nebo satelit.

111®
hodnocení

1x

ke kabelovce nepotřebuješ nic...

karlosdos*
hodnocení

potřebuji jejich settopboxy ,za jeden se platí 99Kč/měs.Dva už mám , wifinu taky ,tak jsem chtěl jinou možnost, vyožít signál wifi a něco co by převedlo do 10let starého LG televizoru TV signál,ale už upravený .

A kde ten WiFi signál tu TV vezme? TV po Internetu se vysílá jako data, takže musíš mít miniaturní počítač, který to z těch dat vytáhne a udělá z toho obraz. Nemůžeš si představovat, že když WiFi i pozemní TV letí vzduchem tak že je to nějak podobné nebo kompatibilní. V obo případech ta data vypadají naprosto odlišně.

karlosdos*
hodnocení

Myslel jsem že je nějaký převaděč signálu wifi na tv signál . tak když to nejde ,nedá se nic dělat, třetí novou televizi ,nebo settobox od netboxu za 99Kč, měsíčně, mám ještě STA ,tak mě bude stačit dekodér za 600-800Kč. Myslel jsem ,že nějak využiji ten wifi router.

hodnocení

0x

Je tady několik příspěvků na téma androidbox. Ten ti z hloupé televize udělá chytrou. Nejmenší mají velikost dvou zapalovačů. To by ti doma moc místa nezabralo. Múžeš to schovat i za televizi, protože ovládání jde přes wifi takže není potřeba aby box viděl na infra ovladač.

Má to ale malý problémek. IPTV ti na tom sice poběží, ale je to placená služba. Najdou se i volné linky ale to musíš furt hledat nové. Málo kdy vydrží víc jak měsíc.

doplněno 13.05.20 11:39: Pro představu o velikosti přikládám vedle brýle.
Dá se přes signál WI FI přijímat program TV

hodnocení

0x

Pokiaľ nechcete kupovať nový decoder,vo vašom prípade setobox DVB-T2, tak si budete musieť kúpiť nový televízor. Ja osobne neviem o inej možnosti ako prijímať inak pozemné vysielanie.

Ale on je zmatkar pomýlený reklamní kampani. Má kabelovou - IP tv

hodnocení

0x

Pleteš nějak moc věcí dohromady.

Když starší televize nezpracuje vysílání v DVB-T2, tak připojením nějakého dekodéru to nevyřešíš.

Pokud chceš přijímat vysílání v DVB-T2, tak ten dekodér (set top box) musíš koupit. A k tomu musíš mít i vhodnou anténu.

Dále píšeš, že máš kabelovku od Netboxu. Tak to bys snad měl řešit s poskytovatelem kabelovky, jestli na tu službu potřebuješ novou televizi nebo set top box nebo nevím jaké zařízení.

A když nechceš kupovat další dekodér, tak se musíš smířit s tím, že se nebudeš dívat na televizi.

Netbox je internetový poskytovatel a distribúuje TV přes Net. Mají na to svou krabičku která se zapojí do tv. Nemá to nic společného s pozemním DVB-Tx

priklad1*
hodnocení

0x

To by se musel znát model TV. Totiž některé starší TV LG již mají tuner DVB T2 a po aktualizaci Firmware umí taky H265

jirkazxc
hodnocení

0x

Pokud mate smart tv

můzete si nainstalovat některou internetovou službu pro sledování tv.

např.

sledovanitv.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]