Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odmítnout testování sítí 5G?

Od: liska5 odpovědí: 53 změna:

Přišla nám do schránky výzva, abychom se vyjádřili k testování sítí 5G. K tomuto testování nás nedemokraticky přihlásilo úzké vedení našeho lázeňského městečka, aniž by to s někým konzultovalo. Vyvstala skupina bojovníků proti těmto 5G mobilním sítím, že prý ohrožují zdraví. Mnozí občané a zastupitelé věří, že se ještě dá toto testování odmítnout. Nerozumím tomu a mám se vyjádřit. Můžete mi tohle nějak vysvětlit. Děkuji.

53 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

10x

řešíte frekvence satelitů co šíří TV a na vyšší frekvenci? Neřešíte. Řešíte VF výkon mobilu v kalhotách co vám ozařuje přirození výkonem až 4W? Neřešíte. Řešíte WiFi na frekvenci 5GHz, neřešíte. Tak proč řešíte G5?

liska5
hodnocení

Třeba mobily v kapsách řeším. Právě u těhotné snachy jsem válčila, ale už pozdě. Ta jako vedoucí nosila dva. A dnes má dítě problémy...

motak
Škoda ze nemůžete dokázat,že kdyby ho nenosila,tak žádné zdravotní problémy nejsou. Takže to spojujete úplně zbytecne. Proc by zrovna za ty problémy mít vinu telefon a ne milion dalších věcí,co nás denně ovlivňují?

hodnocení

4x
V Anglii dokonce blázni napadají vysílače sítí 5G protože prý šíří Covid19. Chcete tomu snad věřit? A nakonec.. Kdo ví jestli jde o testování sítí 5G nebo sítě 5GHz.wifi. Ono to na první pohled vypadá stejně.
liska5
hodnocení

S koronavirem to tu nikdo nespojuje. A ti lidé, co protestují, nevypadají naivně. To jen já nevím, o co jde.

motak
No viděl sem záznam debaty z Jeseniku, nejvíc tam mluvil nějaký důchodce, inzenyr,ale bylo vidět že mu ujel vlak.
A na konci vykrikovala nějaká důchodkyně, evidentně mela naposled fyziku na základce...

motak
hodnocení

4x
Ona ani ta skupina tech bojovníků tomu nerozumi, takže si z toho nic nedělejte.
Já bych s tím souhlasil, žádné velké riziko tam nevidím a taky nevidím důvod se bránit pokroku.
liska5
hodnocení

Tak když je to tak neškodné, proč zmizelo z internetu video, které rozebírá zdravotní dopady toho vlnění na obyvatelstvo? Proč Švýcaři 5G odmítli? Dnes se má konat nějaké /veřejné, schvalovací?/ zasedání na městs. úřadě na toto téma, ale proč v době, kdy se lidé nemají srocovat? Ví to jen vyvolení. Příjdu tam a kvůli zákazu srocování většího počtu lidí mne nepustí? Vyjádřete se, hlasujte, když nevíte o čem, jen tušíte boudu? Zase něco o nás bez nás.

liska5
hodnocení

Najděte si článek Brusel odmítl 5G... Stoupl počet rakovin u dětí. Zjistili přímou souvislost.

gazda*

Takový článek jsem nenašel. Uveďtě prosím zdroj.

liska*
hodnocení

Internet , seznam

liska*
hodnocení

Internet , seznam.cz , Brusel jako první odmítl sítě 5G

gazda*

Tak jsem pátral po původu toho článku..

brusselstimes.com/...

A je to z důvodu přísných limitů v Bruselu. Tak bych se toho nebál. Frekvence v ČR budou myslím 700MHz a cca 3,5 Ghz.. 700MHz funguje obyč televizní vysílání a to nikoho nestraší. A např. wifi funguje 2,4 GHz a 5 GHz. Nic co by tady dávno nebylo.

Strojový překlad stránky..

Plány na pilotní projekt na poskytování vysokorychlostního bezdrátového internetu 5G v Bruselu byly podle zpráv zastaveny kvůli obavám o zdraví občanů.

V červenci vláda uzavřela dohodu s třemi telekomunikačními operátory o uvolnění přísných radiačních standardů v Bruselu.

Podle regionu je však nyní nemožné odhadnout záření z antén potřebných pro službu.

" Nemohu uvítat takovou technologii, pokud nebudou dodržovány radiační standardy, které musí chránit občana, 5G nebo ne,"řekl ministr životního prostředí Céline Fremault pro Bruzze .

" Lidé v Bruselu nejsou morčata, jejichž zdraví mohu prodat se ziskem."Nemůžeme nechat nic na pochybách, "dodala.

Pilotní projekt není podle současných radiačních standardů proveditelný a Fremault řekl Bruzzovi, že nemá v úmyslu učinit výjimku.

Bruselský region má zvláště přísné radiační standardy pro telekomunikační aplikace. Standard 6 V na metr již v minulosti vedl k problémům s poskytováním rychlého mobilního internetu přes 4G v hlavním městě.

Minulý týden různé vlády v Belgii opět nedosáhly do/... .

Soubor zůstává přilepený na distribuci výtěžku. Návrh bude na příští vládě, uvedl ministr telekomunikací Philippe De Backer minulý týden.

motak
Žádné video z internetu určitě nezmizelo.
Takovým poplašné zprávám ze někdo něco odmlt nevěřte.taky sem četl zarucenou zpravu,ze japonsky ministr zdravotnictví odmítl 5G. Až na to,ze takový japonsky ministr neexistuje. Takže opravdu nevěřte tomu, co se na internetu píše.

janh*
hodnocení

1x
U nás ještě "svítí" Praděd na k.51 a 53 na každém s výkonem 100kW...přijeďte se opálit...
doplněno 21.06.20 12:36: Jozine...těsně nad 700Mhz...a myslíš,že 5G bude v něčem jiné?
jozin*

Předpokládám že DVB-T, což může být nějakých 400-800MHz, tedy rádiové vlny (36-72cm), co si zjistit o něco o tom, jak moc lidské tělo takového frekvence absorbuje?

lipanek
hodnocení

0x

Nemáme všechny informace. Neznáme důsledky tohoto zavádění. Otázka je, jestli se můžeme všechny výzkumy a výsledky dozvědět, jsme až ti poslední, nejposlednější v řadě.

Jako se tají a tudíž se nedozvídáme všechno o pokusech na lidech, nelegální migraci, Covidu, očkování, tak se nedozvíme všechno ani o sítích G4, 5, 6.

Jeden z mnoha článků -

zvedavec.org/... plus přečíst diskuzi.

Zde si najděte téma, které Vás zajímá.

zvedavec.org/...

Mám pro vás špatnou zprávu - nikdy nebudete vědět všechno.

111®
hodnocení

0x

mobily užívají pásmo 800, 900MHz a G5 je 700MHz

motak
Mobily aktualne používají 700, 800,900,1800,2100,2600,3700
5G muze používat 700,800,900,1800,2100 2600,3700, xxxx, yyyyy...
111®

kokám že jsem zkameněl..

111®
hodnocení

0x

ale koukal jsem na ČTU a tam je pro 5G vyrazeno 700MHz

přesněji nad TV kanál 48.

liska5
hodnocení

Děkuji za reakce a připomínky. Budu to sledovat.

joudic*
15.05.20 22:50
hodnocení

0x

111®
hodnocení

0x

a neplete si tazatel síť 5G s WiFi na 5GHz?

hodnocení

0x
Když testovali 5g na Islandu, padali ptáci z nebe. Nějaké videa jsou ještě snad na YouTube.
motak
A tu o cervene karkulce tam máte?
Nějaký věrohodný zdroj by nebyl?

Vzhledem k tomu, že 5G je vysílání stejné jako některé dřívější TV programy, jen s jiným obsahem, tak je to totální blábol. V okolí TV vysílačů copak ptáci padají?

Překonal jsem se a přečetl si onen článek. Musím uznat, že někteří ptáci jsou nesmírně inteligentní. Pochopili, že není třeba zničit anténu, stačí překlovat přívodní kabel. Nemám co více dodat...
Čti pořádně. Videa se poctivě mažou. Proč asi?
joudic*
protoze obsahovaly h*vna
Naštěstí to na Aeronetu nesmazali. Jaké štěstí.

@stir koukám samé spolehlivé zdroje... *smich* nečtěte dezinformační weby a určitě budete mít klidnější spaní ;)

Tak se zavři do mikrovlnky a popros někoho, ať ti to zapne. Pak mi napiš :) Nebo stačí použít mikrovlnnou zbraň, uvidíš sám.

jasně, protože dostat 1 kW z pár centimetrů v uzavřené plechové bedně je to stejný, jako X stovek metrů vzdálený vysílač :)

Zajímavé, že TV vysílač s výkonem třeba 10 kW na stejných frekvencích nikomu nevadí, ale z 5G se můžou lidi zbláznit *smich*

Co 10kW, klidně i 100kW a nikomu to nevadí.

Navíc je zajímavý, že ausgrechnet vadí jen 5G.

Stačí se jet podívat na Ještěd, na Kozákov či jakýkoliv jiný podobný kopec a člověk se nedopočítá antén. To by lidé na podobných místech museli být během pěti minut úplně ugrilovaný, kdyby to mělo vadit.

jofa*

Vadit by mělo, že se se starostové př povodních nemohou dovolat mobilem, že tam není signál a vykašlat se na nějaký 5G a podobné věci. Technika jde dopředu ale lidem moc nepomáhá tam kde je třeba. Tam se zaměřit .

111®

no to by museli mít klasické dráty a polní telefony, ale ono k tomu dojde až bude velkej průser...

X stovek metrů to není. Musí být od sebe 100 až 200m max, tudíž se budeš grilovat vlastně pomalu, ale pořád a neustále. Zvedá se teplota organismu, což může být až o jeden stupeň u člověka. U zvířat i víc a hmyz buď vyhyne nebo se odstěhuje. Navíc ani tak nejde o výkon jako o ty milimetrové vlny a ty jsou v mikrovlnce taky delší. Proč jsou tedy mikrovlnné zbraně? V čem jsou vlastně bezpečné, když to člověka paralyzuje?
motak
Prosím spočítej mi jaka bude intenzita pole z 5G vysílače(na 40GHz) ze 100m v porovnání s intenzitou pole 4G vysílače(800MHz) z 1km.
Vyšší frekvence - kratší vlny - více energie.
motak
Vyšší frekvence - kratší vlny - více energie.
Tomu teď nerozumím, proč má mit vyšší frekvence vetsi energii?

Myslíš, že by mikrovlnka fungovala na nižší frekvenci?

No a víte, na jak vysoké frekvenci funguje světlo? To je teprve číslo... A svítí to na nás půlku dne *smich*

motak
Jestli je to otázka na me, tak ne, nefungovala by mikrovlnka na nižší frekvenci. Ostatně nefungovala by ani na vyšší frekvenci :)

hodnocení

0x

Máte u vás Televizní vysílání? Asi máte. Měl jste někdy v dávné analogové době na TV naladěný kanál s číslem 49 a výše? S největší pravděpodobností ano, vysílalo se na nich naprosto běžně.

A teď si představte tu hrůzu - nyní se na tom kanálu nebudou vysílat hejbající se obrázky, ale telefonní a Internetová data.

jozin*
hodnocení

0x

Je na tom teoretický základ pravdy. Že 5Gsítě mohou běžet i na jiné - vyšší frekvenci(60GHz) než dosavadní mikrovlnné(2.4GHz...12cm)

Nebezečnost mikrovln (a TV, jejichž vlnová délka je ještě delší) mají tak nízkou energii, že nemohou provést chemické(na to by musely být UV, tedy <300nm), natož jaderné- (to by musel být rentgenové).

jediné co jsou schopné je ohřev(jídla,hlavy, rukou,přirození,jak někdo říkal) A při současných výkonech je to zanedbatelné.

Pokud zde bude 5G síť (na 60GHz) ,pak vzniká nová situace. Je to lambda1mm - proto submmm vlny. Stále nestačí na chemické změny.

Takže v klidu..

Jediné, co je třeba hlídat, jakému množství výkonu záření bude vystaven, ale opakuji, jde o ohřev,nic nebezpečného.

Přesná formulace: 5G sítě nabízejí možnost bežet na současných mikrovlných (2.4GHZ,5GHz ...Wifi,BT) také na subMM (50-100GHz). Jestli budou využity i tyto frekvence se neví.

motak
hodnocení

0x
A vidíte, 02 spustilo 5G v Kolíně a s nikým to nekonzultovalo. A zatím nemám informace o žádných zemřelých...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]