Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik Ampér je vhodný pro autoradio?

Od: x1010 odpovědí: 6 změna:

Chci se zeptat kolik apmér by mělo být pro napájení autoradia.vím že to bude u každého jinak.dyžtak poraďtě přibližně jinak jak se to dá zjistit

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Tady záleží na zátěži (reproduktorech) a na výkonu zesilovače v rádiu.

Mám doma autorádio (postarší, na kazety), které si při rozumné hlasitosti vezme 0,5A.

Pak mám taky rádio, které stačí zapnout a bez reproduktorů si vezme samotné 0,8A (nové rádio, LED display, elektronika...)

Pro takový běžný chod autorádia by mohl stačit 4A zdroj.

Co jsem měřil autorádio Panasonic co mám teď v autě a 4x 40W reproduktory, tak při docela vysoké hlasitosti si bralo kolel 3A

doplněno 10.01.13 16:03:

Napište o jaké autorádio se jedná, jaké k němu máte reproduktory a kde je chcete poslouchat :)

buss
hodnocení

0x

A to na něm není nikde napsané? Zjistit měřením.

x1010
hodnocení

mihi.. to jsem chtěl vědět jinak díky za pomoc tady tohle bych chtěl připojit elektro.bazos.cz/... a ktomu subwoofer můůže mít max 100w

figurek*
hodnocení

0x

různě podle hlasitosti a typu hudby. Autorádia mívají napájení na 12 V, takže jestli z něj chcete dostat 5 W výkonu, pak budete potřebovat příkon přibližně něco více, než půl ampéru. Pro výkon 10 W to bude více, než jeden ampér atd.

mkat*
hodnocení

0x

Staršim autoradiam stači 1 až 1,5 A.Novšim (kde treba už zapajat dva plusove kabliky )treba tak 1.5 až 5 A.zaleži na tom ako nahlas budeš počuvat.A zaleži aj na tom aky vystupny vykon radio ma.Ale pri tom bežnom počuvani stači do 5 A.

jabraka*
hodnocení

0x

Napájecí kabel bude záležet na příkonu.Pokud chceš využívat radio,ale vlastně jeho zesilovač,stačí si odpovědět podle ohmova zákona:

Napájecí napětí = 15V . Výkon zesilovače 40W a z toho vyplyne výstopní proud.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]