Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Televize přes anténu?

Od: kokes odpovědí: 12 změna:

Dnes jsem byl u tety, chtěl jsem jí tam šoupnout, do televize set-top box. Zapojím, ladím kanály ale stále není signál. Znamená to, že na obyčejnou anténu, kterou si koupím bez vázaných měsíčních plateb už nic nechytím? Jak je to dnes, je už nutné mít kabelovku nebo satelit? Máme doma kabelovku, takže jsem dlouhé roky tyhle věci neřešil, jaký je prosím současný stav věcí? Děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Dobrá anténa, nasměrovat správným směrem a chytneš několik desítek volných programů.

hodnocení

0x

Mád poměrně jednoduchou anténu na střeše a settopbox mi na ní najde cca 62 kanálů. Takže tím to asi nebude.

Mimochodem - settopbox je určen především na příjem přes anténu. Na satelit a většinou ani na kabelovku potřeba není.

hodnocení

0x

Já mám jednoduchou anténu z ali. přilepenou na okně a chytám všechny volné programy.

Vzdálenost k vysílači rovnou čarou cca.20km

aliexpress.com/...

111®
hodnocení

0x

Zapojím, ladím kanály ale stále není signál , no to je sice pěkný , ale zapojil jste co odud a kam, jak je propojena TV se STB? Ladíte a na čem prosím ladíte? Je TV přepnuta na správný zdroj signálu? SCART, HDMI?

kokes
hodnocení

STB je propojeno s TV, přiloženým HDMI kabelem. STB je zapojen do sítě. Na dálkovém ovladači k STB zadám automatické ladění kanálů...nic se nenajde a zobrazuje tv nápis pouze "není signál".

A co anténa? Taky je připojena do STB?
priklad1*

To STB může mít víc tunerů. Kdo ví zda ladí DVB T2. Ale ta anténa. U někoho je všechno možné.

kokes
hodnocení

jj, anténa taky je připojeno. Je možné že by něco vypadlo, nějaký kabel na střeše?

111®
hodnocení

0x

anténa je soukromá nebo společná?

kokes
hodnocení

Anténa je soukromá. Zapomenul jsem říct, že to ladění fungovalo pouze s použitím starého ovladače. STB ovladač sice měl baterie a reagoval na některá tlačítka ale nezobrazil menu pro ladění programů...

Proč hledáte chybu v anténě *sok*, když máte očividně vadný ovladač? *zed*

111®
hodnocení

0x

se starým ovladačem k čemu? nenapadlo vás u ovladače STB vyměnit baterie? nastavil jste STB korektně krok po kroku, stát, jazyk, podle návodu? nebo si myslíte že řipojit a hned ladit jde?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]