Nejste přihlášen/a.
Jsem z Prahy. Mám tv ve dvou sousedních místnostech, obě okna na stejnou světovou stranu, obě pokojové antény na poličkách u okna. Dnes mi u jedné tv vypadly téměř všechny programy. Zjistila jsem, že má výpadek Buková Hora, tudíž jedna tv přijímá BH a druhá Prahu, Nechápu, jak je to možné. A kdybych ev. časem přeladila, to se mi zase naladí na BH?
Děkuji.
no vysvětlit to je celkem problém, více vysílačů vysílá na stejném kmitočtu, jak to funguje čtěte v odkazu. Není vyloučeno že se naladíjiný vysílač. Zkuste anténu pootočit více na Prahu.. televizniweb.cz/...
Antény nemají stejnou polohu, není důvod předpokládat , že k nim dorazí identický signál. Signál se šíří jednak přímočaře, ale také ohybem o překážky a dále interferuje mnohočetnými odrazy od čehokoliv (i předmětů v místnosti) - u pokojové zejména.
Dále srovnáváte příjem na dvou TV, které také asi nebudou identické - mohou třeba mít rozdílnou citlivost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.