Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mikropájka - doporučení

Od: rotorod® odpovědí: 4 změna:
Dobrý den
Doporučili by jste mi prosím dle vaších zkušenosti nějakou mikropájku z aliexpresu? Používám to sporadicky,cca 10x do roka, nepotřebuji profi, nějakou spolehlivou a z těch levnějších. A taky by jste mi doporučili k ní nějakou cín už s kalafunou? Stačí malé množství.
Děkuji vám za rady, doporučení od atd.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já jsem si místo své staré mikropáječky pořídil toto: aliexpress.com/... na aliexpressu jsou i levnější stavebnice a tato je i dobře hodnocená za tu cenu. Hodně hrotu s vlastním topným tělískem, takže když odejde, jen se mění hrot a nemusí se kupovat celá stanice (nebo pero). Nahřátá do 10 sekund, tohle bylo pro mě nejdůležitější, u staré jsem musel čekat cca 4 minuty, než jsem mohl začít pracovat. I dobře reguluje teplotu. Jinak pájku doporučuji kupovat v CZ a s olovem (i když dnes nelze sehnatelné pro soukromníka). Nejlepší domluvit se s firmou nebo to zkoušet v obchodech, třeba někde prodají. Jednou jsem koupil cín s olovem z Číny a musel jsem dát teplotu o 80C více než u "našich"a ani tak nebyl ten spoj nijak kvalitní.

hodnocení

0x

souhlas s blesk1616, případně T12 od KSGER tamtéž. (jiný procesor, více funkcí)

Podívejte se i na zkušenosti s ručkami, dělají asi tři typy, osobně mám radši když hrot kouká co nejméně a dobře se drží)

Pokud chcete ušetřit tak je možnost i stavebnice, případně ta samá sestavená páječka bez vestavěného zdroje s napájením jackem třeba z notebookového adaptéru.

tavidlo v fixe - rosin flux pen (Kester) je asi za dolar tamtéž, pokud chcete kalafunu kupte v hudebninách.

pájku ("cín") jsem byl naposled spokojený - aliexpress.com/...

111®
hodnocení

0x

mě by zajímalo jestli se tazatel umí pro něco rozhodnout sám, ptá se na hadici, na pájku a další drobnosti..

hodnocení

děkuji vám za rady

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]