Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze úpravit nabíječku na VZV z 24V na 40V?

Od: matisekkk odpovědí: 16 změna:

,dřívě mě nabíječka normálně dobíjela vysokozdvižný vozík na 40V ...20x 2V baterie 160Am.
Nyní ale jde z nabíječky pouze 24V.Nevíte kde by mohl být problém?Odešel nějaký měnič?Je to stará nabíječka na Balkancar . předem za odpověď

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

3x

staré nabíječky neměly měnič ale obvykle jen trafo a usměrňovač. Trafo je možná 2x24V a jedna polovina nefunguje, tak to na mne působí, mohl odejít jen usměrňovač na té polovině, nebo to má přepínač 24/48V

tancula.cz/...

111®
hodnocení

3x

protože jsou tam olověný články 20x2V šlo by to nabíjet na poloviny. Vždycky 10 článků a nabíječka 24V

doplněno 05.05.20 10:01:

a také kontrolovat výšku elektrolytu je třeba...případně dolít ale před dolitím měřit hustotu aby se tam nelila jen destilka a kyselina nikde...

Ano, správná rada, já to zase musel postupně přemostit, páč články odcházely.

111, to jsem si vzpomněl, jak jsemsložitě scháněl 50 litrů kyseliny do baterky. Až ve Slatiňanech, ale přes firmu.

V roce 1995-98 se těžko scháněla soukromě kyselina ve velkém množství.

111®

no touž jsem s ní dlouho nedělal, naposled v r.1973

hodnocení

0x

V první řadě zkontroluj jaké jsou tam baterie. Píšeš 2x20V, ale takové baterie neznám. Co já vím, tak baterie mají napětí 12V nebo 24V.

A stejně tak nabíječka může být na 12V nebo 24V nebo i na jiné napětí, ale vždy je to násobek 12V.

Jestli máš elektrotechnické znalosti a měřící přístroj, tak nabíječku rozmontuj a změř. Jinak se obrať na servis.

nepíše 2x 20V, ale 20x 2V, jsou to jednočlánkové akumulátory

battery.cz/...

Tak to se omlouvám za radu. Špatně jsem to přečetl.

hodnocení

0x

Matýsku, taky jsme měl takovou baterku, ale na 80V. Nabíječka měla i přepínač na 40a 80V. Jak již psal někdo, není tam měnič, ale trafo s několika odbočkami, pro různé napětí vozíků. Jelikož baterka již odešla, předělal jsem VZV na motor.

111®
hodnocení

0x

copak není kyselina sírová? jo velký balení, no to jsme brávali z Rájce Jestřebí, do skleněných akeců

jenda2*
hodnocení

0x

Náš vozík nemá olověné akumulátory ale klasické NiCd. Tak si nejdříve lakmusovým papírkem změřte pH, zda jde o zásadu ( NiCd akumulátor), nebo kyselinu s olověným akumulátorem !

111®

pokud nemá olověné nemůže mít článek napětí 2V , ale jen 1,2Vmá NiCd

Tak starý vozík má jen olověné...

matisekkk
hodnocení

koupil jsem si klešťový multimetr.Nevíte kolik by měl tak naměřit na kabelech od nabíječky?nyní mám nějakycvh 5 ampár na 40V baterie 260am

111®
hodnocení

0x

kolik, a jaký výkon má ta nabíječka? Klasicky by se nabíjelo 1/10 kapacity takže 260Ah baterka 26A, ale to ta nabíječka asi nedává...má nějaký štítek ta nabíječka?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]