Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde koupit nefunkční baterii?

Od: hangar® odpovědí: 8 změna:

Zdravím, asi zvláštní otázka ale nevíte kde je reálné koupit ideálně "mrtvou"baterku pro fotoaparát nikon?

Jde o tento tip.A nějak se mi nedaří nikde to něco takového najít.Předem díky za odpověď :)

batteryupgrade.cz/...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Potřebuješ foťák provozovat na jiný zdroj? Nechceš poškodit konektor? Co použít měřící háčky?

conrad.cz/...

Sorry, že jsem neporadil přímo a nenašel nějakou mrtvou baterku. Jen mě to napadlo jako alternativa, pokud jsem se tedy trefil do účelu.

doplněno 08.05.20 14:31:

Tak jsem se trefil *vtip*

hodnocení

0x

Sice nerozumím dotazu, když sháníte baterii, kterou máte v odkazu k mání, ale já když baterii sháním, opíšu přesně typ z baterie a pak zadám do vyhledávače. Objeví se většinou několik, v různých cenách.

Ale tazatel se ptá po MRTVÉ baterii, funkční je schopen si objednat...tady sice levnější. Možná nějaký majitel nefunkční baterie se najde...i na Poradně

OK, nějak mě nedocvaklo, že shání šrot.

hodnocení

0x
Já bych zkusil kontaktovat servisy Nikon, dále i opravny fotoaparátů; také prodejny Foto-kino, ve kterých občas některému zákazníkovi baterii personál mění...
V některých výše uvedených provozovnách bývá také možnost inzerce, Koupím Prodám.
Za pokus to stojí!

mak*
hodnocení

0x

Otázka je, proč má být akumulátor mrtvý. Nejsnažší je koupit nový a nenabíjet ho, zemře sám :). Ale pokud jde např. o zjištění přesných rozměrů za minimální náklady, tak to asi ideální nebude.

Jen pozor na to, jedná se o akumulátor typu Li-ion, takže pokoušet se ho zničit zkratem je velice nebezpečné.

hodnocení

0x
Na čínských eshopech koupíte tuto baterii cca od 8$ a nebo hotový adaptér pro externí napájení EP-5A (pokud by vám šlo o toto) cca od 13$.

hodnocení

Děkuji všem za odpověď...

Primárně jsem chtěl sestrojit něco podobného...

aliexpress.com/...

Ale i s elektronikou foťák->powerbanka to lze koupit, budu asi lenivý alle nechce se mi s tím patlat...

Omluva že jsem to do dotazu nevložil hned...

Nicméně sestrojit to s mrtvou baterií je pro mě otázka cca 1h proto takto podivný dotaz.

Mějte se fajn a dík všem :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]