Nejste přihlášen/a.
Zdravím, nově mám pár dní STRONG LCD TV a je mi jasné, že za tři tisíce nelze čekat "žádnou hitparádu"... ale ten zvuk... návod uvádí hlasový výkon 6 W, dříve jsem měl 2x 3 W, přesto se mi ten zvuk zdá jiný, plechový, nepříjemný. Je to o zvyku?
Na zive.cz či někde jinde jsem četl, že automaticky neplatí příměr čím vyšší pořizovací cena, tím lepší "zvuk". Co o tom soudíte? Znáte i nějaký levný televizor do pěti tisíc, který má "solidní" zvuk?
Od miniaturních reproduktorů v plastové bedně žádný kvalitní zvuk skutečně čekat nemůžete. U dražších a hlavně větších TV to bude asi o něco lepší, ale asi taky žádná sláva. Nejlepší řešení je vytáhnout zvukový signál z TV a poslat ho přes zesilovač do rozumných reprobeden. Jenže to přibyde další zařízení, které bude třeba někam umístit, nějak napájet a nějak samostatně ovládat (další ovladač na stole).
Mám stejný problém (nedávno se to tu řešilo). TV mi visí na zdi a zesilovač s kabeláží + reproduktory se mi vedle něj věšet nechce. Chtěl jsem to vyřešit externíni reprobedýnkami, buzenými přímo zesilovačem TV, částečně skrytými za TV, ale to by vyžadovalo zásah do přístroje v záruce a to se mi zrovna moc nechce. Takže to budu muset vydržet do konce záruky a pak se uvidí.
Vaše řešení vypadá zajímavě. Znáte nějaký název, či označení toho zesilovače, či odkaz, kde ho najdu?
Toto je přímo ten, co jsem kupoval. Pracuje v třídě D, takže nehřeje a není potřeba na to dávat chladič. K HiFi sestavě bych si ho samozřejmě nepřipojil, ale k televizi mi přijde naprosto dostatečný. Připájel jsem na něho kabel s 3,5 jackem, hodil to do sluchátkového výstupu a normálně hlasitost nastavuju ovladačem TV, takže žádný diskomfort se nekoná
A proč se to takto děje? Přece člověk nedá třeba 13 tisíc za bednu aby první věc, co udělá, bylo kupovat soundbar za šest, což mi kamarád psal, že "musel" udělat ...
@mikihans Akorát nerozumím těm vstupům, jsou tam tři díry, dvě plus jedna. Ta jedna zvlášť je zem nebo jak?
Televizní signál nese koromě obrazu také zvuk a to ve vysdoké kvalitě.Pak už záleží,jak bude pracovat zvukový zesilovač a reproduktory v bedně televizoru.U malých TV to není možné využít.Hlavně kvůli malým reproduktorům.Proto,když si potřebuji užít třeba hudební program,použiji kvalitní sluchátka,
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.