Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Levný LCD TV vers. ZVUK

Od: svatoslav odpovědí: 16 změna:

Zdravím, nově mám pár dní STRONG LCD TV a je mi jasné, že za tři tisíce nelze čekat "žádnou hitparádu"... ale ten zvuk... návod uvádí hlasový výkon 6 W, dříve jsem měl 2x 3 W, přesto se mi ten zvuk zdá jiný, plechový, nepříjemný. Je to o zvyku?

Na zive.cz či někde jinde jsem četl, že automaticky neplatí příměr čím vyšší pořizovací cena, tím lepší "zvuk". Co o tom soudíte? Znáte i nějaký levný televizor do pěti tisíc, který má "solidní" zvuk?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Od miniaturních reproduktorů v plastové bedně žádný kvalitní zvuk skutečně čekat nemůžete. U dražších a hlavně větších TV to bude asi o něco lepší, ale asi taky žádná sláva. Nejlepší řešení je vytáhnout zvukový signál z TV a poslat ho přes zesilovač do rozumných reprobeden. Jenže to přibyde další zařízení, které bude třeba někam umístit, nějak napájet a nějak samostatně ovládat (další ovladač na stole).

Mám stejný problém (nedávno se to tu řešilo). TV mi visí na zdi a zesilovač s kabeláží + reproduktory se mi vedle něj věšet nechce. Chtěl jsem to vyřešit externíni reprobedýnkami, buzenými přímo zesilovačem TV, částečně skrytými za TV, ale to by vyžadovalo zásah do přístroje v záruce a to se mi zrovna moc nechce. Takže to budu muset vydržet do konce záruky a pak se uvidí.

hodnocení

2x
Kvalita zvukového projevu se nepozná podle wattů. Bohužel zvuk je velká slabost dnešních televizí. Na hlas to jakžtakž je, ale na film nebo koncert se s tím dívat nedá.
Prakticky ke každé placaté televizi bych doporučil externí reproduktory či nějaký soundbar, protože jsem ještě neslyšel TV, která by při přímém porovnání s průměrnými bednami hrála dobře.
K naší TV mám připojeny starší reproduktory od vyřazené věže, krmené přes digitální zesilovač (plošný spoj 2x2 cm) za pár korun z Číny, napájený samostatným 12V zdrojem a spínané je to přes 5V relé z USB konektoru televize, takže se to sako zapne při zapnutí TV a po vypnutí vypne.
Jednoduché a levné řešení, zvuk na úplně jiné úrovni než z TV.

Vaše řešení vypadá zajímavě. Znáte nějaký název, či označení toho zesilovače, či odkaz, kde ho najdu?

Toto je přímo ten, co jsem kupoval. Pracuje v třídě D, takže nehřeje a není potřeba na to dávat chladič. K HiFi sestavě bych si ho samozřejmě nepřipojil, ale k televizi mi přijde naprosto dostatečný. Připájel jsem na něho kabel s 3,5 jackem, hodil to do sluchátkového výstupu a normálně hlasitost nastavuju ovladačem TV, takže žádný diskomfort se nekoná :)

ebay.com/...

svatoslav
hodnocení

A proč se to takto děje? Přece člověk nedá třeba 13 tisíc za bednu aby první věc, co udělá, bylo kupovat soundbar za šest, což mi kamarád psal, že "musel" udělat ...

Děje se tak proto, že mezi lidmi je spousta "dělostřelců", kteří rozdíl mezi kvalitním a špatným zvukem buď nepoznají, nebo je jim to jedno. Tak proč by to výrobce řešil.
Kvalitní zvuk prostě něco stojí a navíc to ještě vyžaduje daleko více prostoru, než 2cm silnou TV..

@mikihans Akorát nerozumím těm vstupům, jsou tam tři díry, dvě plus jedna. Ta jedna zvlášť je zem nebo jak?

@ernie je to dělané na jack, takže tři piny. Levý kanál, pravý kanál, a společná zem.

hodnocení

0x
Neznám ani žádný televizor do 30tis, který má alespoň solidní zvuk, natož do 5tis.
Soundbar v ceně cca 7-10tis zvuk znatelně vylepší, ale ke kvalitnímu zvuku to bude mít stále velmi daleko.
svatoslav
hodnocení

Takže televizor kupovat je vlastně hloupost... ta moje telka je LG z r. 2008 a stále slouží, ale kvůli "přepnutí" na DVB-T2 jsem musel nějaký ten jiný kousek koupit... a zvuk? Děs...

Musíte TV brát pouze jako panel pro zobrazení obrazu. Ale tak to v podstatě bylo vždy.

hodnocení

0x
Kolem tisícovky koupíš soundbar pod televizi. V Číně už začínají ceny někde kolem 500.-problém je, že bez vyzkoušení nevíš jaký to bude mít zvuk a orientovat se podle recenzí, je k prdu protože nároky na basovou linku má každý "ucho" jinde a co někomu duní to druhého ani nenadchne. Nebo můžeš koupit bluetooth převodník za dolar a pouštět si to přes JBL bluetooth reproduktory který mají super zvuk nestojí majlant.

Bluetooth reproduktor bych si k televizi nikdy nedal kvůli zpoždění zvuku. U počítače si posunu v přehrávači o nějakou tu desetinu sekundy posunu zvuk vůči videu, u televize to ale nejde.
@mikihans LG televize mají nastaveni synchronizace obraz/zvuk.
@ernie to jsem nevěděl, díky za tip

jabraka*
hodnocení

0x

Televizní signál nese koromě obrazu také zvuk a to ve vysdoké kvalitě.Pak už záleží,jak bude pracovat zvukový zesilovač a reproduktory v bedně televizoru.U malých TV to není možné využít.Hlavně kvůli malým reproduktorům.Proto,když si potřebuji užít třeba hudební program,použiji kvalitní sluchátka,

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]