Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výška hladiny v autom. pračce

Od: jura2® odpovědí: 2 změna:

Vážení rádci a rádkyně. Pračka Elektrolux s bočním vkládáním - po výměně ložisek, mě překvapila podle mě vysoká hladina při máchání - přibližně 4 cm ( v klidu) pod osou hřídele, při otáčení určitě gufero a ložiska jsou pod úrovní hladiny. Myslím, že je i zbytečně velká spotřeba vody. Při praní hladina kousek nad úrovní spodní hrany dvířek. Spínač hladiny 3 - vodiče, hadička průchozí - dokonce jsem ji i zapáskoval.

Prosím jaké máte zkušenosti, informace - jáká výška hladiny při máchání je normální?

děkuji

doplněno 29.04.20 19:03:

Nejde mi jen o množství vody, ale o výdrž ložisek a gufera. Je rozdíl pokud voda jen stéká po hřídeli a guferu, než pokud gufero má těsnit několik let vnikání vody s mírným přetlakem do ložisek. Vlny přesahují nad hřídel.

Možná se mýlím, ale nepamatuji vodu do výšky půlky dvířek.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Máchat je třeba ve vodě, ne nasucho. To byste to prádlo nevymáchal. Na praní je potřeba mnohem méně vody, než na máchání. Orientačně jsou ty hladiny v pořádku.

bery*
hodnocení

2x
Je fakt, ze dnesni A++++++ pracky asi "machaji" skoro nasucho, ale starsi machaji jeste poctive s vodou do pulky bubnu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]