Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kompakt na AA baterky

Od: kosar® odpovědí: 14 změna:

Zdravím. Potřebuji malý kapesní foťák na tužkové baterky, ale problém je, že se jich už moc nevyrábí. Prakticky jen Kodak Friendly Zoom FZ43. Takže uvažuji o i nějakém bazarovém, ale pokud už nejsou v nabídce obchodů, nejsou moc k dispozici recenze. Uvítal bych doporučení a zkušenost s nějakým lepším starším kompaktem pro hledání na bazarech. Nechci tipy na focení mobilem a pod. Jedná se mi o výdrž vždy 2 - 3 týdny bez elektřiny, telefon který to vydrží mám, ale ten zase neudělá slušnou fotku :)

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Jde vám tedy o to, že jste bez elektřiny, nemůžete dobíjet, ale můžete si udělat zásobu tužkovek.

Moje rada je koupit si slušný kapesní foťák, a k němu několik záložních akumulátorů. Cenově vám to vyjde stejně nebo i líp. Co jsem měl foťáky na tužkovky, tak jejich výdrž byla vždycky zoufalá (a to i v případě velmi kvalitních tužkovek).

hodnocení

4x
A co koupit moderní foťák, který jde nabíjet přes USB, a k tomu pořádnou powerbanku?

hodnocení

2x

Moje rada zní, kupte si foťák s akumulátorem (a náhradním aku...) s nabíjením přes USB (případně nabíječku, která je schopna nabíjet přes USB). Na batoh solární panel..a jste za vodou.

Kolik váží několik sad baterií na 3 týdny provozu fotoaparátu, tolik ten solární panel zcela jistě naváží..

olir
hodnocení

2x

Podobný kodak jsme kupovali dědovi, který si chtěl sem tam něco vyfotit. Na ty tužkové baterky mu vydrží celkem dlouho, ale je pravda, že záleží na tom jak aktivně fotit budete. Na příležitostně focení ten foťák určitě vystačí, ale nečekal bych od toho žádné zázraky.

hodnocení

2x

Měl jsem tenhle foťák Canon PowerShot A 80. Je na čtyři tužkovky (já jsem používal nabíjecí). Dělá krásné fotky (někdy mám pocit, že ty fotky byly lepší, než ty, co dělám dnes s jinými foťáky). Na týdenní dovolené jsem na nejvyšší rozlišení vyfotil třeba 300 fotek bez problémů. Čtyři články ve foťáku a čtyři náhradní, které jsem někdy ani nepotřeboval. Ještě stále ho používá vnučka. Třeba se vám ho ještě povede někde sehnat.

hodnocení

2x
Kolik snímků reálně potřebujete mít u výdrže přástroje? Spousta foťáků na AA moc fotek nevydrželo. Taky jsem měl rád foťáky na tužkovky, jeden ještě stále používá synátor na učení. Je na 4 AA a vydrží fotit celodenní výlet. Ale dnes bych to nedramatizoval, zaměřil se na kvalitu výstupu a ne napájení. Kvalitní powerbanku koupíte za 300kč popř stačí jeden náhradní aku. Já jako hlavní foťák používám nikon d3500. Je to lehoučká drobná zrcadlovka, která se nepronese, výborně se drží, má vynikající kvalitu fotek a vydrží přes 1000 snímků na jedno nabití.

Nikon D 3500 není kompakt, foťák do kapsy, jak tazatel potřebuje.

hodnocení

Díky za rady, ale přednostně bych nechtěl přidávat další zařízení. Mám větší Fujifilm, ale do kapsy jsem měl skvělý Nikon, ten mi už bohužel odešel. Oba jsou na tužkovky a na jednu sadu jsem s každým udělal i víc než 100 fotek, takže mi stačilo mít jen pár záložních baterek.

Ve fabrice máme canon ixusy, maličký foťák do kapsy, na jedno nabití akumulátoru dá přes 200 fotek a náhradní akumulátor, který můžete používat pořád dokola, dostanete v aliexpresu za stovku. Foťák na tužkovky? Ani zadarmo, opravdu.

hodnocení

Díky všem za tipy. Nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem koupil foťák na tužkovky, na doma mám dobíjecí akumulátory AA a jako rezervu pro místa bez možnosti dobití klasické tužkovky, které na rozdíl od nabíjecích drží trvale plnou kapacitu.

Už dlouhou dobu je na trhu spousta dobíjecích AA článků co mají v délce jednoho roku minimální samovybíjení, takže mít jako rezervu ke kompaktu nedobíjecí alkalické články je hloupost ;)

Každá baterie ztrácí výkon, je to dáno chemickým procesem. Bez ohledu na to, jestli je nabíjecí, nebo ne. Jde pouze o kvalitu baterie, zda je proces pomalý, nebo rychlejší.

hodnocení

Možná jsem hloupý, ale rozhodně mám zkušenost s oběma typy. U dnešních dobíjecích baterií je samovybíjející efekt hodně eliminovaný, ale až od 70 %, což slouží hlavně pro dlouhodobé zachování životnosti, při práci je to k prdu. Klasické tužkovky drží plnou kapacitu.

111®
hodnocení

0x

ani klasická tužkovka nedrží stálou kapacitu, zvětšuje vnitřní odpor, takže postupně dodává čím dále menší proud..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]