Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Potřebuji malý kapesní foťák na tužkové baterky, ale problém je, že se jich už moc nevyrábí. Prakticky jen Kodak Friendly Zoom FZ43. Takže uvažuji o i nějakém bazarovém, ale pokud už nejsou v nabídce obchodů, nejsou moc k dispozici recenze. Uvítal bych doporučení a zkušenost s nějakým lepším starším kompaktem pro hledání na bazarech. Nechci tipy na focení mobilem a pod. Jedná se mi o výdrž vždy 2 - 3 týdny bez elektřiny, telefon který to vydrží mám, ale ten zase neudělá slušnou fotku
Jde vám tedy o to, že jste bez elektřiny, nemůžete dobíjet, ale můžete si udělat zásobu tužkovek.
Moje rada je koupit si slušný kapesní foťák, a k němu několik záložních akumulátorů. Cenově vám to vyjde stejně nebo i líp. Co jsem měl foťáky na tužkovky, tak jejich výdrž byla vždycky zoufalá (a to i v případě velmi kvalitních tužkovek).
Měl jsem tenhle foťák Canon PowerShot A 80. Je na čtyři tužkovky (já jsem používal nabíjecí). Dělá krásné fotky (někdy mám pocit, že ty fotky byly lepší, než ty, co dělám dnes s jinými foťáky). Na týdenní dovolené jsem na nejvyšší rozlišení vyfotil třeba 300 fotek bez problémů. Čtyři články ve foťáku a čtyři náhradní, které jsem někdy ani nepotřeboval. Ještě stále ho používá vnučka. Třeba se vám ho ještě povede někde sehnat.
Díky za rady, ale přednostně bych nechtěl přidávat další zařízení. Mám větší Fujifilm, ale do kapsy jsem měl skvělý Nikon, ten mi už bohužel odešel. Oba jsou na tužkovky a na jednu sadu jsem s každým udělal i víc než 100 fotek, takže mi stačilo mít jen pár záložních baterek.
Díky všem za tipy. Nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem koupil foťák na tužkovky, na doma mám dobíjecí akumulátory AA a jako rezervu pro místa bez možnosti dobití klasické tužkovky, které na rozdíl od nabíjecích drží trvale plnou kapacitu.
Už dlouhou dobu je na trhu spousta dobíjecích AA článků co mají v délce jednoho roku minimální samovybíjení, takže mít jako rezervu ke kompaktu nedobíjecí alkalické články je hloupost
Každá baterie ztrácí výkon, je to dáno chemickým procesem. Bez ohledu na to, jestli je nabíjecí, nebo ne. Jde pouze o kvalitu baterie, zda je proces pomalý, nebo rychlejší.
ani klasická tužkovka nedrží stálou kapacitu, zvětšuje vnitřní odpor, takže postupně dodává čím dále menší proud..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.